Reacties voor: Dit zeggen andere media over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus waren gisteren korte tijd te proberen voor geselecteerde media. Wat zijn de eerste indrukken?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Apple heeft mij niet kunnen verbazen. Ook niet met de watch. Misschien dat de rek eruit is. Het blijven natuurlijk goeie producten maar die maakt Samsung ook. En tegen een meer schappelijke prijs.

  2. Ik geef je gelijk dat ze niet meer verbazen. Maar Samsung maakt zeer zeker geen goede producten. Kijk eens naar de wear. Plastic meuk is het. Mja goed de camera maar 8mp,, wees blij de anderen verhogen Mp’s net als de camera’s vroeger om mensen te lokken. 8mp is echt extreem groot en wil je meer krijg je ruis vooral met van die kleine plastic lensjes. Wat heb je liever een foto in bushok formaat die vol ruis zit of een foto op A3 formaat die helemaal glad en strak is.

  3. Ik geef je gelijk dat ze niet meer verbazen. Maar Samsung maakt zeer zeker geen goede producten. Kijk eens naar de wear. Plastic meuk is het.

    Mja goed de camera maar 8mp,, mensen moeten blij zijn, de anderen verhogen Mp’s net als de camera’s vroeger om mensen te lokken. 8mp is echt extreem groot en wil je meer krijg je ruis vooral met van die kleine plastic lensjes. Wat heb je liever een foto in bushok formaat die vol ruis zit of een foto op A3 formaat die helemaal glad en strak is.

  4. @Dre: Gelukkig, is ook niks voor jou kleine man, neem eens een bezoek aan een samsung site? Neem trouwens een plastic samsung product? 😀

  5. Is de nieuwe iPhone waterdicht?
    Veel bronnen waren er van overtuigd dat die waterdicht zou zijn maar ik kan nergens iets bevestigend vinden.

  6. Ik ben grote Applefan, maar in het begin van de presentatie moest ik toch even op m’n tong bijten.
    Het grotere formaat, en de uitstekende camera schrokken mij erg af. Vooral omdat ik persoonlijk vind dat de 5S soms met 1 hand al net iets lastiger te bedienen is. En dan de uitstekende camera vind ik echt verschrikkelijk… Waarom moet die telefoon nou dunner. Had hem iets dikker gelaten en je had er meer batterij in kunnen doen, en iedereen ECHT versteld kunnen laten staan met batterijduur.

    Maar er zijn ook dingen die me weer doen twijfelen… Ik heb nu ook een extreme-shock protecting hoes om mijn 5S… zoiets zal ik voor een iPhone6 ook wel kopen, dan is de uitstekende camera al geen probleem meer.
    Daarnaast ben ik erg enthousiast geworden over ApplePay (hoewel dat in nederland voorlopig wel niet zal komen).

    En dan de integratie met de AppleWatch… Dat is eerder een selling point voor de Watch dan de iPhone, maar eigenlijk toch ook een wisselwerking.

    Al met al, moet ik er denk ik nog een paar maandjes over slapen tot ik het ding in het echt gezien heb.

  7. Een belangrijke vraag die ik nog niet beantwoord heb gezien is: past de iPhone 6 nog in mijn broekzak?

  8. Sommige mensen snappen het echt niet.
    Apple heeft nooit iets uitgebracht wat compleet nieuw was of enorm enorm revolutionair.

    Ook de eerste iPhone was niet iets out of The space.

    Apple heeft bestaande dingen gesimplificeerd. Het werkt allemaal prachtig. Enorm makkelijk en gestroomlijnd. Ze brengen iets uit als het met de beste gebruikersbediening kunnen doen.

    Ook de nieuwe iPhones lijken alsof het niks bijzonders is. Maar toch als je ze ervaart…

    Bij Apple telt de ervaring. Niet de most amazing specificaties.

  9. @ross: Dat is nu eens perfect verwoord!

  10. Jammer ben eigenlijk behoorlijk teleurgesteld, ben van iPhone 3 naar 4 naar 5 maar 6 ga ik toch echt overslaan. Ik had echt meer verwacht, vooral qua interne hardware

  11. Wanneer zijn de toestellen eigenlijk te bekijken in de Apple Stores? Zal dit vóór 26 september zijn? Het moment dat hij via de website te bestellen is.

  12. Ik laat mijn 4S graag door deze iPhone 6 vervangen. Ik koop ‘m meteen op de releasedag. De verschillen tov de iPhone 5S lijken, op het eerste zicht, klein.

  13. Als je Homekit niet wilt en Healthkit en iBeacons ook niet, maar wel een phone met NFC, met uitstekende camera’s en een goede batterij, als je wilt kunnen streamen, als je iTunes nog steeds beter vindt dan Google Play, wat moet je dan? Die hele dure iphone 6 nemen, met die oersaaie, karakterloze vorm?
    Altijd Apples gehad, maar voel nu weerstand.

  14. Origineel geplaatst door Whacko
    Waarom moet die telefoon nou dunner. Had hem iets dikker gelaten en je had er meer batterij in kunnen doen, en iedereen ECHT versteld kunnen laten staan met batterijduur.

    Helemaal mee eens!!! Apple is niet goed in zn hoofd dat ze de Android-merken gaan na-apen!! Apple zou trendsetter moeten zijn, geen volger. Er was helemaal niks mis met de dikte van de 4S, de 5 en de 5S. Ze hadden iets aan de accu moeten doen waar iedereen over klaagt (zoals bij alle smartphones). Apple: ga eens luisteren wat je klanten echt willen!!!!! Mij heb je na gisteren in ieder geval niet meer als klant (helaas)……..

  15. @Mandarijntje: Ik denk niet dat dat dan al is. Wat er in de Apple Stores ligt kan gekocht worden, dus ik denk dat ze de nieuwe iPhones pas in de winkels hebben liggen op het moment dat de deuren open gaan voor de mensen die er een paar dagen voor liggen te wachten 🙂

  16. Ik vind de software van Apple vooral fijn werken en heb dan ook meerdere apparaten hiervan in gebruik. Dat werkt prima samen, het enige wat mij toch echt wel tegen valt is de hoge prijs. De iPhone 6-plus voor €800,- gaat mij echt wat te ver…

  17. Kijk, @ross snapt het tenminste.
    Bij Apple gaat het niet alleen over uiterlijk, of wat er onder de motorkap zit. Het gaat bij Apple om de TOTAALERVARING. Dus de combinatie van hardware + software! en dan maakt het niet uit of je een 8MP of 13MP camera hebt, of dat je 1 of 2 GB hebt. Feit is dat het altijd goed en soepel werkt bij Apple, een prachtige combi tussen je tablet, telefoon, laptop, iTunes etc….

    Mensen die de 8MP afkraken, mag ik jullie eraan herinneren dat veel professionele fotografen lovend zijn over de camera en foto’s van de iPhone. Annie Leibovitz prees jaren terug de iPhone 4s als beste snapshot camera van het moment.
    En nogmaals, het aantal megapixel is een gimmick/verkooppunt, het draait veel meer om de sensor, en dat zit weer dik in orde.

    Apple kan makkelijk meer megapixel, RAM, processor of andere snufjes toevoegen, maar ze kiezen hier gewoon niet voor, omdat het zonder dit ook prima werkt en je dit als de gemiddelde consument ook niet nodig hebt.

  18. @ross: Bedankt voor je verhelderende uitleg. Het is maar goed dat jij het snapt, en sommige niet.

  19. Die uitstekende camera lens. Doet mij toch sterk twijfelen. Normaliter leg je de phone op de achterkant,dus veel kans op krassen op het camera lens

  20. Ja, zucht…vind die Apple software en het systeem ook zo prettig, maar krijg een hekel aan dat nuffige en gelikte designersgedoe.

  21. Ps roestvrij staal bestaat niet. Het is ‘roestvast staal’

  22. @Michel: Roestvrij staal betekent gewoon ‘bestendig tegen roest’ …

  23. Hey @Wegblijver Jij klinkt aardig overtuigd, volgens mij koop jij geen apple meer. Moet je ook zeker niet meer doen man.

    Weet je wat het allermooiste is? Alle apple producten worden eerst afgebrand omdat niet iedereen de meerwaarde inziet, net als jij. Dat is innovatie, iets maken en ontwikkelen waarvan mensen niet weten dat ze het nodig hebben.

    Horseless carriage syndroom.. ken je dat? Dat is wat jij hebt. Vroeger toen er geen auto’s waren, maar paarden werd er door onderzoekers die een eerste auto ontwikkelde gevraagd wat mensen voor vervoersmiddel wilden hebben ipv een paard. Het antwoord: Een sneller paard. Je belevingsvermogen is te klein om in te zien dat deze innovatie nodig is om verder te komen. Alternatieven kun je je niet voorstellen. De experience van de telefoon LIJKT nu niet nodig.. Half jaartje.. Vind je een iphone 5 lomp. Trust me.

    Apple Watch is helemaal een mooi voorbeeld. Stel nou dat over een jaar de markt niet eens meer weet hoe t zou zijn zonder (goede) smartwatch? Die kans bestaat.. en DAN heeft apple bereikt waar ze zó goed in zijn: Beleving en innovatie.

  24. @ross: @Vince: @bernard: Jullie snappen het helemaal!!!

    Als je doodgegooid wil worden met specs ga dan vooral naar de concurrentie! Doei :-).

    Ik heb apple spullen omdat ik weet dat als ik het aanzet het ook gewoon doet! Ik zie samsung specs toevoegen op apparten waarvan ik mij echt afvraag of mensen die nodig hebben en dan blijkt achteraf dat niemand het gebruikt.

    Natuurlijk is apple niet de eerste met spullen. Ik had ook een Motorola en Samsung smartphone maar dat is achteraf echt troep geweest. iPhone liet mij eindelijk zien hoe het echt moet en dat laten ze ieder jaar weer zien.
    Vergeet niet: Apple is een hardware-fabrikant. Zij maken spullen en de rest moet er maar iets omheen verzinnen en dat lukt ze elk jaar met verve.

    Ik wil alle critici over een half jaar nog een keer spreken 😉

  25. Beste mensen die vinden dat andere mensen iets moeten vinden (en dan met woorden als “totaalervaring” gaan smijten)
    Ik vind de iPhone 6 te dun en de aWatch te dik en daarom beiden pretty ugly.
    Daarbij begint het gejeremieer van J Ive over zijn eigen prestaties vrij hilarisch aan te doen.
    Alleen ApplePay kan mij over de streep trekken – hier heeft Apple goed onderhandeld.
    Maar NFC is gewoon (goed) gejat…

  26. Ik denk dat de innovatieve rek er een beetje uit is in smartphone-land. Daar kan ook Apple niks aan veranderen.

  27. Enige vraag die ik heb: Is de Watch waterdicht…. als je hem voor sport kan gebruiken wil je hem mogelijk ook tijdens het zwemmen gaan gebruiken….

  28. Wow mensen kunnen ook echt niet tegen beetje kritiek hier 😛

  29. Ik ga hem zeker halen maar wel de iphone 6 plus. Ik heb al genoeg samsungs gehad en ik heb er alleen maar problemen mee gehad. En android ben ik nu ook wel een beetje zat. Er komt maar geen verandering in. En een 5,5 inch is lekker groot. Je kunt je er ook nog eens films op afspelen met goede kwaliteit, geweldige games op doen met het HD scherm. Dat doe ik liever op een 5,5 inch display dan op een 4,7 inch.
    Ik snap heel veel mensen niet eerst zitten ze te zeuren over een groter scherm, krijgen ze die is het nog niet goed. Bij de Galaxy Note 4 zeuren ze er toch ook niet over, waarom dan wel om de iphone, alleen omdat die duurder is?
    Oké het design is wat minder maar als de strepen precies lijken op die van de htc one m8 vind ik het geen probleem, en voor die uitstekende camera is ook weer een reden (waarschijnlijk voor een lens, die je dan kunt kopen) en als je hem op de achter kant legt dan raakt de camera wel de tafel, maar er gebeurt niks mee. Probeer het maar stuk te krijgen, het is van Saphire glass!!!
    En wat denk je dat Apple de A8 chip hetzelfde maakt dan de A7, echt niet. Misschien zie je verschil niet zo snel maar, op sommige dingen zoals games, health app, ios8 is die wel beter.
    En samsung heeft toch ook niet elk jaar zoveel nieuwe specificaties, en toch ook niet dat de processor 2x zo snel wordt, of dat er ineens 10mp bij komen.

  30. Mij heeft de nieuwe iPhone 6 kunnen bekoren, de 6 plus iets minder omdat het dan een phablet word en daarbij ook een (te)groot toestel word voor mij althans. Ik zal denk ik voor de iPhone 6 gaan maar we moeten het toch eerst in het echt zien en misschien loop ik dan toch buiten met de 6 plus, wie weet. In ieder geval zal het een 64GB zijn want 16 begint serieus krap te worden als ze al voorstellen om 3GB vrij te houden voor de update naar iOS 8.

  31. Er zitten een paar absoluut goede opmerkingen bij. Maar t mooist aan Apple blijft: zij maken dingen die je nódig hebt; dat is erg knap, omdat je het niet eens in de gaten hebt en beseft…

  32. “@Ross : Sommige mensen snappen het echt niet.
    Apple heeft nooit iets uitgebracht wat compleet nieuw was of enorm enorm revolutionair.”

    Ik zou Apple toch niet onderschatten. Om enkele feiten op te noemen die me zo direct in het hoofd springen :
    – Mijn eerste personal computer, de Apple II, heeft de personal computer markt COMPLEET veranderd door een combinatie van allerlei factoren
    – De iPod + het iTunes concept heeft de muziek wereld COMPLEET veranderd, opnieuw door een combinatie van veel factoren
    – De Mac heeft het concept user-interface COMPLEET veranderd
    – De eerste iPhone heeft de smartphone markt COMPLEET veranderd
    – De iPad heeft de tablet markt en hoe we omgaan met een tablet COMPLEET veranderd
    – Het ultrabook concept (met batterijen die langer dan 8 uur meegaan) heeft de laptop markt COMPLEET veranderd

    Ik weet niet welke term andere mensen daarvoor willen gebruiken, maar ik zou het toch behoorlijk revolutionair willen noemen, vermits het onze manier van omgaan met technologie en media telkens gigantisch heeft veranderd.

    Ik blijf het zeggen : Apple heeft hier een enorme kans laten liggen om via een grotere batterij ook voor de smartphone markt weer eens een nieuwe trend te lanceren : een smartphone die zonder enig probleem een dag meekan, ook bij zware belasting, waardoor je niet constant je batterijverbruik in het oog moet houden op die dagen dat je je smartphone echt intensief moet gebruiken door omstandigheden.
    Andere merken hebben in het verleden al smartphones op de markt gebracht met een langere batterijduur, maar die merken hebben niet de impact die Apple heeft met hun producten.

  33. @Kees: Waarom de maten niet uitgetekend op een stukje karton en dat uitgeknipt? Heb ik gedaan en dat was erg nuttig.
    Dan merk je ook dat het 4.7 model helemaal niet zo groot is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.