Dit zeggen andere media over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus waren gisteren korte tijd te proberen voor geselecteerde media. Wat zijn de eerste indrukken?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-demoruimte-iphonesKort na de aankondiging van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus mochten de eerste journalisten met de nieuwe Apple-telefoon spelen. We hebben de eerste indrukken van deze vroege iPhone 6-gebruikers op een rij gezet.


Het ene na het andere iPhone 6-onderdeel lekte de afgelopen tijd naar buiten. Maar The Verge concludeert dat de iPhone 6 alsnog niet helemaal is wat je verwacht:

Als je de gelekte onderdelen hebt gezien, dan heb je een goed idee van hoe een grotere iPhone eruitziet. Maar het is niet wat je verwacht als je hem in levende lijve mag gebruiken.

De iPhone 6 is een stuk kleiner dan verwacht als je hem vasthoudt, mede omdat hij zo dun is. Het scherm is fenomenaal: het voelt echt alsof je pixels aanraakt. Door de ronde hoeken houd je de iPhone 6 makkelijker vast.

We horen al een tijdje dat het Apple-logo achterop is gemaakt van een ander materiaal. Roestvrij staal, zo kreeg Engadget bevestigd:

Achterop zitten een paar strepen die me deden denken aan de HTC One. De camera en true-tone flitser zitten bovenop. Helaas moest Apple één compromis maken om de dunnere behuizing mogelijk te maken: de camera steekt uit de rest van de iPhone. Voor wie een kick krijgt van het Apple-logo achterop: deze is volgens een Apple-woordvoerder gemaakt van roestvrij staal.

NUtech noemt de iPhone 6 een grote upgrade, maar is tegelijk wat sceptisch. Het verschil zit hem namelijk vooral in één verandering:

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn hoe je het ook bekijkt een belangrijke en grote upgrade. Dat is het alleen al vanwege het formaat. Daar houdt het qua grote veranderingen ook wel op. De behuizing heeft een nieuw ontwerp dat direct opvalt, maar het scherm, de camera en de prestaties zijn slechts mondjesmaat verbeterd.

TechCrunch is op zijn beurt enthousiaster. Niet alleen het scherm, maar ook de interne hardware is een forse verbetering:

Beide nieuwe iPhones zijn sterk verbeterde apparaten op de meeste vlakken. Tijdens onze korte tests reageerden de iPhones beter en was het OS sneller. De nieuwe A8-chip doet duidelijk zijn werk, en we willen graag zien hoe deze verbeteringen tijdens langere tests presteren. Dit kan een belangrijke reden zijn om de nieuwe iPhone 6 te kopen. De 6 Plus zal met zijn prijskaartje misschien wel wat zeldzamer zijn.

Hoewel ook CNET enthousiast is, twijfelt de site of de nieuwe iPhone een upgrade waard is:

Het is moeilijk om een reden voor een upgrade te bedenken, als het grotere scherm je niet trekt. De snelheid en grafische kracht van de A8 voelen niet zo dramatisch als de A7 vorig jaar – in elk geval op papier. Meer opslagruimte zal wel verleidelijk zijn, aangezien Apple nu 64GB en 128GB aanbiedt.

Tweakers vergeleek de iPhone 6 en iPhone 6 Plus vooral met de concurrentie:

Apple heeft bij de ontwikkeling van de iPhone 6 en 6 Plus goed naar de Android-concurrentie gekeken. De grotere schermen, ondersteuning voor wifi ac en nfc, hogere schermresoluties; we zagen het allemaal al eerder in het Android-kamp. Ook veel van de nieuwe features van iOS 8, waaronder de ondersteuning voor alternatieve toetsenborden en de mogelijkheid van apps om gegevens uit te wisselen komen bekend voor. De nieuwe iPhones wekken dus het gevoel dat Apple een inhaalslag wilde maken.

Gizmodo is op zijn beurt enthousiast over de camera. Hoewel de iPhone 6 net als zijn voorganger een 8-megapixelcamera bevat, is hij op een aantal fronten verbeterd:

We konden geen serieuze foto’s maken met de iPhone 6, of hem vergelijken met de concurrentie. Maar het was gelijk duidelijk dat we een krachtige camera in onze handen hadden. Toen we met de camera door de kamer keken, zagen we de viewfinder in real-time gebruikmaken van HDR. Hierdoor kwamen details naar voren die normaal te donker of helder zijn. Indrukwekkend.

Bovenstaande journalisten hebben de iPhone 6 nog maar korte tijd mogen gebruiken. Nog niemand heeft de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus voor langere tijd onder handen kunnen nemen, waardoor de meest belastende tests niet uitgevoerd konden worden – al dook er gisteren nog wel even een gelekte iPhone 6-benchmark op. Een definitieve conclusie verschijnt pas online als de iPhone 6 in de winkels ligt en de eerste reviews opduiken. Uiteraard zullen wij dan ook de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uitgebreid onder handen nemen.

Wil je gewoon weten wat Apple gisteren precies heeft aangekondigd? Dan kun je onze samenvatting van het evenement het beste bekijken.

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.