MacBook Pro half dichtgeklapt

Hack maakt Thunderbolt 3-apparaten geschikt voor nieuwe MacBook Pro

Iets oudere Thunderbolt 3-apparaten werken niet goed met de nieuwe MacBook Pro, maar dankzij een hack zou dit nu toch mogelijk moeten zijn.

Als Apple een nieuwe Mac uitbrengt is er meestal controverse en de nieuwe MacBook Pro is daarop geen uitzondering. Hoewel dit model erg snel is (onder andere dankzij het rappe werkgeheugen en de razendsnelle PCIe SSD-interface) zijn er toch veel techjournalisten die niet blij zijn met bijvoorbeeld de keuze van de processor en de limiet van 16 GB RAM. Daarnaast kwam het nieuws dat oudere Thunderbolt 3-accessoires mogelijk niet werken met deze laptop nog eens bovenop. Maar voor die groep gebruikers is er waarschijnlijk toch een oplossing.

MacBook Pro half dichtgeklapt

Thunderbolt 3-accessoires toch werkend krijgen

Op het netkas.org-forum zijn bijdrages van gebruikers te lezen die deze combinatie toch aan de praat hebben gekregen. Alleen is die oplossing waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, want je zal ervoor aan macOS moeten sleutelen. Het is dus alleen een oplossing voor diegenen die daar geen moeite mee hebben.

Om dit voor elkaar te krijgen heb je een programma nodig waarmee je code kan bewerken, een zogenaamde Hex-editor. Een voorbeeld daarvan is het gratis iHex, verkrijgbaar via de Mac App Store:

Met deze app moet je in het bestand ‘IOThunderboltFamily.kext’ de code ’55 48 89 e5 41 57 41 56 41 55 41 54 53 48 81 ec 38 01′ opzoeken en daarvan het gedeelte ’41 57 41 56′ vervangen door ’31 c0 5d c3′. Eén van de gebruikers op het netkas.org forum heeft een Razer Core externe Thunderbolt 3-videokaart en die heeft hij dankzij deze hack weer aan de praat gekregen. De snelheid van de dataoverdracht is een (zeer respectabele) 40 GB per seconde.

Hieronder zie je het resultaat; de Razor Core is te zien in het systeemoverzicht. Dat is weliswaar onder de USB 2.0 Bus, maar omdat dezelfde gebruikers het over ook een erg overtuigende dataoverdracht hebben is dat kennelijk geen probleem.

Razor Core in Systeemoverzicht dankzij hack

Mocht je geen zin hebben in zo’n soort hack: vaak komen er na verloop van tijd tooltjes die dit automatisch voor je doen. Of dat in dit geval ook het geval zal zijn is natuurlijk nog niet te zeggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2016, 17:15
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, macos sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.