Greenpois0n RC6: untethered jailbreak voor Apple TV (jailbreak)

Het Chronic Dev Team heeft RC6 uitgebracht van de jailbreaktool greenpois0n, waarmee nu ook de 2e generatie Apple TV untethered te jailbreaken is.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Greenpois0n RC6Het Chronic Dev Team heeft Release Candidate 6 (RC6) uitgebracht van de jailbreaktool greenpois0n, waarmee nu ook de 2e generatie Apple TV untethered te jailbreaken is op iOS 4.2.1. Eerder was het al mogelijk elke iPod touch, de iPhone 3GS, iPhone 4 (inclusief de CDMA-versie daarvan) en de iPad op iOS 4.2.1 untethered te jailbreaken met greenpois0n. De iPhone 3G kan alleen met redsn0w op iOS 4.2.1 gejailbreakt worden. De laatste versie van de jailbreaktool greenpois0n is net als de eerdere versie RC5 geschikt voor gebruik op Mac OS X en Windows.

Greenpois0n RC6 en de 2e generatie Apple TV

Greenpois0n jailbreak Apple TVVoor de jailbreak van de 2e generatie Apple TV geldt een enigszins afwijkende procedure ten opzichte van de jailbreak voor de andere iDevices, die hieronder beschreven wordt. Je kunt je Apple TV direct jailbreaken op iOS 4.2.1 met greenpois0n RC6 als de officiële firmware 4.2.1 op het apparaat staat of als je een tethered jailbreak hebt via greenpois0n RC5 of redsn0w. Vergeet uiteraard niet om voor de zekerheid je SHSH-blobs op te slaan, alhoewel deze niet noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van deze jailbreak. Door deze SHSH-blobs op te slaan kun je zeker stellen dat je ook in de toekomst nog zult kunnen herstellen met iOS 4.2.1 en dus ook gebruik zult kunnen maken van de untethered jailbreak greenpois0n. Interessante software voor gebruikers van de 2e generatie Apple TV met een jailbreak is onder te vinden in de vorm van NitoTV, Plex en XBMC.

Apple TV jailbreaken met greenpois0n RC6

Jailbreak 2e generatie Apple TV met greenpois0n RC6

  1. Download greenpois0n RC6 op greenpois0n.com.
  2. Verbind je Apple TV via USB met de PC en sluit de Apple TV aan op externe voeding.
  3. Sluit iTunes af als deze automatisch op wordt gestart.
  4. Klik op de knop Jailbreak en volg de instructies op het scherm. Meer specifiek zul je gevraagd worden om tegelijkertijd de Menu-knop en de Play/Pause-knop in te drukken op de afstandsbediening van de Apple TV en deze vervolgens beiden los te laten.
  5. Het uitvoeren van de jailbreak duurt nog ongeveer 40 seconden nadat de mededeling Complete! verschijnt. Wacht dus na het verschijnen van deze mededeling voordat je de USB-kabel verwijdert.
  6. Wanneer de jailbreak van de Apple TV voltooid is kunt je deze aansluiten op je TV. In het menu zul je onder het kopje greenpois0n nu Inject Software kunnen kiezen om de benodigde software te installeren.
Je kunt greenpois0n RC6 downloaden op de officiële website greenpois0n.com voor Mac OS X en Windows. Meer informatie kun je vinden in het bijbehorende readme-bestand. RC6 van greenpois0n zou voor andere toestellen dan de Apple TV ook de problemen met emulators op moeten hebben gelost.
Het is alleen mogelijk om supportvragen in het jailbreakforum te plaatsen, gezien de beperkte mogelijkheden van de reacties bij nieuwsartikelen en het feit dat er meer kundige gebruikers op het forum actief zijn, waardoor de kans dat je hier wordt geholpen uiterst miniem is. Voor directe hulp van de hackers achter greenpois0n kun je terecht op JailbreakQA.com.

Met dank aan de vele tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2011, 16:44
Categorieën iDevices, Jailbreak
Onderwerpen apple tv, greenpois0n, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.