Analist: ‘Apple gaat dit jaar 33 miljoen iPads verkopen’

Barclays-analist Ben Reitzes verwacht dat Apple dit jaar 33 miljoen iPads gaat verkopen, van de in totaal 47 miljoen tablets die worden verkocht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPad 2 mockupAnalist Ben Reitzes van Barclays heeft hoge verwachtingen van Apple. Hij denkt dat het bedrijf in 2011 maar liefst 33 miljoen iPads gaat verkopen. In totaal zullen er dit jaar 47 miljoen tablets over de toonbank gaan, waarvan het merendeel dus zal bestaan uit iPads. Reitzes denkt dat het lastig wordt voor de concurrentie om Apple bij te benen, omdat ze een te grote voorsprong hebben opgebouwd. Nu de iPad doordringt in een zakelijke omgeving wordt het nog lastiger om indruk te maken met een ander merk. Daarbij speelt mee, dat veel medewerkers zelf een iPad hebben aangeschaft en deze meenemen naar hun werk. De IT-afdelingen van bedrijven zijn daardoor min of meer gedwongen ze te gaan ondersteunen.

Reitzes noemt het de “consumerization of IT”. Er is echter nog kans voor andere spelers, zoals Google’s Android-tablets en de binnenkort te lanceren BlackBerry-tablet van RIM. De analisten verwachten dat de tablet een eigen plaats gaat krijgen, naast smartphone en laptop. Wel zullen tablets tot gevolg hebben, dat mensen de aankoop van een nieuwe laptop gaan uitstellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:30
Categorie iDevices
Onderwerpen analist, ipad, tablets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.