GPSSerial: gebruik een externe GPS-module in elke App Store-applicatie (Cydia)

GPSSerial is een applicatie die ervoor zorgt dat elke navigatie-applicatie uit de App Store gebruikt kan worden met een externe GPS-ontvanger. Dit is handig voor mensen met een eerste generatie iPhone, waarin immers geen GPS-ontvanger aanwezig is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

xgps iphone navigatieOver niet al te lange tijd kunnen we TomTom en Navigon op de iPhone verwachten. Er komen ongetwijfeld nog veel meer navigatiepakketten, die je via de App Store kunt kopen. Gebruikers van de eerste generatie iPhone zitten dan met een probleem: er zit geen GPS-ontvanger in het toestel en de locatiebepaling via driehoeksmeting is niet erg nauwkeurig. iPhonebezitters die al wat langer meelopen, zullen zich ongetwijfeld nog de externe GPS-apparaten herinneren, zoals de iGPS360. Die kon je gebruiken in combinatie met de navigatiesoftware xGPS (jailbreak vereist). Uit dezelfde bron komt nu GPS Serial, een applicatie waarmee je straks navigatiesoftware uit de App Store kunt gebruiken – ook op iPhones die geen ingebouwde GPS-ontvanger hebben.

GPSSerial doet dienst als een soort proxy: het stuurt elke applicatie die je locatie wil weten door naar de aangesloten GPS-module, ongeacht of het de iGPS360, xGPS of iGPSD is. GPSSerial komt beschikbaar in Cydia. Na installatie zal je externe GPS-ontvanger worden herkend alsof het een iPhone 3G met interne GPS-ontvanger is. De makers beloven dat je elk soort App Store-applicatie kunt gebruiken die GPS vereist. Bij GPSSerial wordt een tooltje geleverd, waarmee je de aangesloten GPS-ontvanger kunt configureren. Heb je een iPhone met ingebouwde GPS-ontvanger, dan kun je ook die selecteren.

De applicatie bevindt zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling en kan bugs bevatten. GPSSerial werkt het best onder firmware 2.2.1. Wie tegen problemen aanloopt kan behalve op ons forum, ook terecht op het forum van ontwikkelaar Xwaves. Het klinkt als een veelbelovende applicatie, maar de ervaring zal moeten uitwijzen in hoeverre GPSSerial écht zorgt dat elke navigatie-applicatie die je straks in de App Store kunt kopen ook daadwerkelijk te gebruiken is.

Voor wie zich afvraagt hoe het intussen met xGPS gaat: het project is niet dood, maar er is de afgelopen maanden weinig gedaan. Wel is er enige voortgang geboekt voor de release van versie 2.0. Offline routes berekenen werkt en vectorkaarten werken nu. Belangrijk om te beseffen is dat de volgende versie van xGPS uitsluitend via de App Store verkrijgbaar zal zijn. Ze willen daarbij twee versies maken, waarvan één gratis.

Meer info: xGPS GPSSerial
Tipgever: René

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:17
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen cydia, gps, Navigatie, xgps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.