Jailbreak voor iPhone 3.0: voorlopig nog even niet

Als je iPhone 3.0 GM of 3.0 definitief installeert, raak je dan de unlock en de jailbreak kwijt? iSmashphone zocht het uit en kwam tot de conclusie dat je de jailbreak in veel gevallen kwijtraakt. Maar er is ook nog hoop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

jailbreak iphone 3.0 gsMensen die volgende week iPhone 3.0 willen installeren, of nu al met iPhone 3.0 GM aan de slag zijn geweest, vragen zich terecht af hoe het nu zit met het jailbreaken van de iPhone. Op internet is verwarrende informatie te vinden: QuickPwn beweert dat je alle beta’s tot en met iPhone 3.0 beta 5 kunt jailbreaken. Maar anderen zeggen dat het niet kan en dat het tot een pink screen of death leidt, waarna je de iPhone volledig moet herstellen (restore).


De website iSmashphone besloot eens uit te zoeken hoe het precies zit. Zij komen tot de conclusie dat alle betaversies (1 t/m 5) die in de loop van de tijd zijn uitgebracht wel degelijk zijn te jailbreaken en te unlocken. Die betaversies bevatten echter meer bugs dan iPhone OS 3.0 GM (build 7A341), die veel mensen nu in handen hebben gekregen. Die GM-versie valt echter niet op de officiële wijze te jailbreaken.

iSmashphone heeft vastgesteld, dat er op dit moment geen ‘officiële’ jailbreak voor de iPhone 3.0 7A341 beschikbaar is, al kun je je afvragen of je ooit van ‘officieel’ kunt spreken omdat Apple de jailbreak nooit zelf zal uitbrengen (maar we hebben het natuurlijk over die van het iPhone Dev Team). Heb je een volledig simlockvrije iPhone 3G en ben je niet van plan om een jailbreak uit te voeren, dan is er niets aan de hand: installeer iPhone 3.0 en je hebt nog steeds een simlockvrije iPhone. Je raakt alleen wel de jailbreak kwijt.

Maar heb je een unlocked – dus niet oorsponkelijk simlockvrije – iPhone 3G en installeer je iPhone 3.0 dan raak je de unlock (en ook de jailbreak) kwijt omdat de baseband wordt bijgewerkt.
Voor bezitters van de eerste generatie iPhone is iets anders aan de hand: de jailbreak raak je kwijt, maar de unlock blijft bestaan omdat de baseband niet wordt bijgewerkt, zo bevestigt onze supermoderator Michael. Alles goed en wel, maar het betekent natuurlijk niet dat je zelf niet meer na hoeft te denken over de risico’s.

Samengevat de gevolgen van installatie van iPhone 3.0 (definitief of GM) als je de standaard meegeleverde baseband meeïnstalleert:

  • Eerste generatie iPhone (origineel simlockvrij): jailbreak nee, unlock ja.
  • Eerste generatie iPhone (simlockvrij gemaakt met software-unlock): jailbreak nee, unlock ja.
  • iPhone 3G (origineel simlockvrij): jailbreak nee, unlock ja.
  • iPhone 3G (simlockvrij gemaakt met yellowsn0w): jailbreak nee, unlock nee.

NB: Dit is een complex onderwerp, waarbij de meningen nog wel eens uiteenlopen. Zo beweert iSmashphone ook, dat je met QuickPwn bij de iPhone 2G (= 1e generatie iPhone) je iPhone gewoon kunt unlocken en jailbreaken. Volgens ons klopt dat niet. De website beweert ook dat over een week de officiële jailbreak van het iPhone Dev Team beschikbaar komt, terwijl daar op het Dev Team-blog nog niets over te lezen valt. Mocht iemand van mening zijn dat in bovenstaand artikel bepaalde beweringen niet helemaal kloppen, laat het dan weten in de comments. Wel graag voorzien van argumentatie/onderbouwing, anders hebben we er nog niets aan.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 oktober 2009 om 23:36
Categorie
Jailbreak

Reacties: 79 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.