GoPro virtual reality

GoPro brengt virtual reality-app voor iPhone uit

GoPro brengt maandag een GoPro VR-app voor de iPhone uit, waarmee je allerlei virtual reality-filmpjes kunt kijken die met de Omni VR zijn gemaakt.

GoPro, fabrikant van actiecamera’s, gaat een virtual reality video-app voor de iPhone uitbrengen en werkt ook aan tools om te kunnen livestreamen. De aankondiging komt vlak nadat GoPro vorige week de VR-camera Omni VR met zes lenzen aankondigde. Ook werd vorige week bekend dat een belangrijke Apple-designer overstapt van het team van Jony Ive naar GoPro, waarna de koers van het bedrijf omhoog schoot.

GoPro VR via website en app

Begin dit jaar leek het nog slecht te gaan met GoPro, de bekendste maker van actiecamera’s. Nieuwe producten leken nog ver weg en bestaande producten kregen weinig updates. Maar ze lijken weer helemaal terug: vanaf vandaag gaat GoPro VR van start en verschijnt ook de bijbehorende app in de App Store.

GoPro VR-app GoPro VR-app

GoPro had al een iPhone-app, waarmee je bijvoorbeeld kunt livestreamen, maar die was niet gericht op VR.

Via de website en app kun je geselecteerde GoPro VR-content bekijken, vergelijkbaar met het al bestaande videokanaal voor normale video’s. Aanvankelijk zullen topsporters en artiesten tegen betaling de VR-video’s aanleveren, maar het is de bedoeling dat uiteindelijk ook gewone gebruikers content gaan leveren.

GoPro virtual reality

GoPro Omni VR kost 5.000 dollar

Wil je zelf dergelijke video’s maken, dan kun je $5.000 neertellen om zelf een Omni VR aan te schaffen. Video’s kijken kan natuurlijk wel: daarvoor heb je een Google Cardboard of andere geschikte VR-bril voor nodig, in combinatie met je iPhone. Vandaag gaat ook de NAB-beurs van start, een grote beurs van de National Association of Broadcasters. Daar worden nog meer aankondigingen op het gebied van audio en video verwacht, ook van andere bedrijven.

GoPro Omni

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2016, 18:08
Categorie Apps
Onderwerpen gopro, virtual reality
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.