‘MINI-bouwer gaat in Oostenrijk Apple Car bouwen’

Er zijn weer berichten opgedoken over Apple's toekomstige auto. Zo zou de Apple Car in Oostenrijk gebouwd worden door een bedrijf dat momenteel voor BMW de MINI bouwt. Een klein team van maximaal twintig man zou vanuit Berlijn voor Apple werken.

Apple Car onder een doek.
We hebben nog weinig concrete dingen gehoord van de Apple Car, maar de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft informatie weten te ontfutselen over de bouw van de Apple Car. Zo zou de MINI-bouwer Magna Steyr voor Apple de auto gaan bouwen. Het bedrijf is gevestigd in de Oostenrijkse stad Graz.

‘Duitse autobouwers helpen met Apple Car’

Apple zou bovendien een klein team in Berlijn gevestigd hebben. Het gaat om vijftien tot twintig Duitse autospecialisten die voor Apple bezig zijn met de ontwikkeling van Apple’s eerste eigen auto. De specialisten zijn zowel gespecialiseerd in hardware, software en engineering. De auto zou volgens de bron in 2019 of 2020 op de markt komen, wat overeenkomt met eerdere bronnen. Je zou volgens de bron de auto ook kunnen gaan huren, vergelijkbaar met de DriveNow-dienst van BMW.

Bekijk ook

Gerucht: Apple's eerste auto komt al in 2019

Apple zou van plan zijn in 2019 al een eigen auto uit te brengen. Om extra vaart te maken is het team van Project Titan flink uitgebreid.

Bovendien zou het bedrijf Magna Steyr verantwoordelijk zijn voor de bouw van de Apple Car. Het bedrijf heeft in het verleden meerdere concepten gemaakt van elektrische wagens. Het bedrijf bouwde in september 2015 de 500.000e MINI voor het Duitse automerk BMW, maar binnenkort stopt de productie bij Magna Steyr. Hierdoor zou het bedrijf capaciteit over hebben om voor Apple aan de slag te gaan.

De ontwikkeling van de Apple Car heeft nogal wat tegenslagen te verwerken gehad. Zo is de projectleider Steve Zadesky opgestapt en zou Apple niet tevreden zijn over hoe de ontwikkeling van de Apple Car loopt. Het is daarom nog maar de vraag of de Apple Car in 2019 de weg op kan. Zo zit het project volgens Tim Cook nog in de onderzoeksfase.

Bekijk ook

Interview Tim Cook: 'Apple Car zit nog in onderzoeksfase'

Gaat Apple nou een eigen auto maken of niet? In een interview legt Tim Cook uit hoe de ontwikkelingen van nieuwe product categorieën verlopen, zonder het woord auto in de mond te nemen. Zit de Apple Car nog in de ontdekkingsfase?

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.