apple watch google nieuws weer

Google’s eerste Apple Watch-app zet nieuws en weerbericht op je pols

Google Nieuws en Weer ondersteunt nu de Apple Watch, zodat je nieuws en weerberichten op je pols kunt lezen. Maar je iPhone pakken is waarschijnlijk sneller.

apple watch google nieuws weerAdobe en Microsoft hebben al apps voor de Apple Watch uitgebracht. Maar kijk je naar de andere grote namen uit de techwereld, dan is er eentje die tot nu toe ontbrak: Google. Inmiddels is dat rechtgezet: Google levert met de app Google Nieuws en weer nu ook nieuwsberichten en weerberichten op je pols.

De app levert het laatste lokale nieuws, wereldnieuws en een voorspelling van de weersomstandigheden. Je kunt er ook persoonlijke nieuwssecties mee bekijken, zoals ‘iPhone’ of ‘NASA’ en je krijgt suggesties te zien die voor jou interessant zijn. Als je met Force Touch op een berichtje drukt, kun je deze toevoegen aan de Safari-leeslijst.

apple watch google nieuws 1 apple watch google nieuws 2 apple watch google nieuws 3apple watch google nieuws 3

Hoe bruikbaar de app is, moet zich nog bewijzen. Toen we de app openden om Nederlands nieuws te lezen, kwamen er maar drie nieuwsberichtjes in beeld. Er is ook een Snelle blik (Glance) voor de app beschikbaar, waarmee je de meest recente headline van de app te zien krijgt. Net als bij andere third party-apps duurt het ook bij Google Nieuws en Weer wel even voordat de content is geladen – dus het kan vaak sneller zijn om gewoon maar je iPhone erbij te pakken.

Vandaag ook vernieuwd: Google Maps, met een verbeterde foto-uploader en meer betrouwbare schatting van de reistijd van huis naar werk (en andersom).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2015, 8:37
Categorie Apps
Onderwerpen google, nieuws, weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.