nemef-entr-motorcilinder

Nemef ENTR: Nederlands deurslot werkt met app en vingerscanner

De Nemef ENTR is een slim deurslot van Nederlandse bodem, waarmee je op verschillende manieren binnenkomt: met een app, vingerafdrukscanner, code of sleutel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Als je kijkt naar alle slimme voordeursloten die al verkrijgbaar zijn, dan gaat het vaak om Kickstarter-projecten waarop je lang moet wachten of deadbolt-sloten die in Nederland minder goed bruikbaar zijn. Terwijl er een grote groep Nederlanders is, die best met huisautomatisering bezig wil, maar dan wel met spullen van een gevestigde partij. Het Nederlandse bedrijf Nemef bijvoorbeeld. Ze kondigden vorig jaar de Nemef Nexus aan, die nu onder een nieuwe naam en met een iets gewijzigd uiterlijk in de winkel ligt: de Nemef ENTR. Dit deurslot open je met de iPhone, met een pincode, afstandsbediening, sleutel of vingerscan.

nemef-entr-motorcilinder

De vijf verschillende manieren waarmee je binnen kunt komen met de Nemef ENTR lossen meteen het angsprobleem op, dat mensen vaak hebben: “Hoe kom ik binnen als mijn iPhone-batterij leeg is?” Geen punt, dan gebruik je gewoon de vingerscanner of de pincode. “En als de batterij van het slot leeg is?” Ook daar is aan gedacht: je krijgt als eigenaar een melding als de accu van de cilinder bijna leeg is. En anders kun je altijd nog de sleutel gebruiken.

Handig voor de schoonmaakster en wijkverpleging

Een dergelijk slot komt in allerlei situaties van pas. Denk bijvoorbeeld aan toegang geven tot een recreatiewoning, binnenlaten van de wijkverpleegster, schoonmaakster of de makelaar. Volgens onderstaand filmpje kun je dit slot met één hand in een paar seconden in de deur plaatsen:

Je hebt bij de deur ook geen stroompunt of bekabeling nodig, want je kunt de accu van de Nemef ENTR draadloos opladen. Volgens Nemef is de versleutelde communicatie van het slot vergelijkbaar met de encryptie die bij internetbankieren wordt gebruikt. ENTR is geschikt voor bijna alle typen cilindersloten, zowel enkel- als meerpuntssloten. Om inbrekers af te schrikken is de (apart te installeren) cilinder inbraakwerend met SKG*** certificering (dit is volgens Politie Keurmerk Veilig Wonen het hoogst haalbare voor woningen, met 5 minuten inbraakwerendheid).

nemef entr

Alleen toegang op bepaalde tijdstippen

Voor ons is de bediening met de app natuurlijk interessant, anders zouden we er niet over schrijven op iCulture. De gratis app werkt op iPhone en Android en stelt je in staat om virtuele sleutels aan te maken en te beheren. Je kunt iemand dus elk moment de toegang weer ontzeggen. Ook kun je een tijdsperiode instellen voor de toegang. Bijvoorbeeld: de kinderen hebben 24 uur per dag toegang tot het huis, maar de schoonmaakster mag er alleen op dinsdagochtend tussen 9:00 en 12:00 uur in.

Een nieuw deurslot van Nemef is niet goedkoop: je betaalt voor de ENTR bijna €300 bij webwinkels zoals MijnIJzerwaren en Toegangshop. In de doos vind je het slot, afstandsbediening, SKG***-cilinder, 2 sleutels, 12 Volt-lader, zelfklevende magneet, security card en een handleiding.

Een model zonder cilinder kost rond de €250, maar daar moet je de verplichte NEMEF-cilinder wel nog bijkopen.

Later vandaag lees je op iCulture nog over een ander slim deurslot, dat ook geschikt is voor Europese sloten.

Tipgever: Stephan

Update 22:00 uur: In een eerdere versie van dit artikel werd ten onrechte gesteld dat de eigen cilinder van NEMEF niet nodig was. Dit was incorrect. De cilinder in je deur dient vervangen te worden door NEMEF’s versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2015, 21:59
Categorie Accessoires
Onderwerp deurslot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.