waze-easter-eggs

‘Google’s navigatie-app Waze wordt carpooldienst’

Google zou nog dit jaar met een test beginnen met de navigatie-app Waze, waarmee gebruikers een ritje kunnen delen. Deze carpooldienst zou gestart worden in San Francisco. Wat betekent dit voor de eventuele Apple Car?

Naast Uber kunnen we binnenkort mogelijk rekenen op nog een dienst die je van A naar B brengt. Google zou van plan zijn om met haar navigatie-app Waze een dienst op te zetten die de concurrentie aan moet gaan met Uber. Eerder liep er al een pilot in San Francisco met enkele werknemers, maar later dit jaar zou iedereen in die regio de carpooldienst kunnen gaan gebruiken, zo meldt The Wall Street Journal. Later moet het mogelijk worden om in veel meer steden gebruik te maken van deze dienst. Is dit een potentiële concurrent voor Apple’s eigen auto-plannen?

waze-easter-eggs

Carpooldienst via Google’s Waze

Google’s plannen met Waze zijn verschillend van die van Uber. Waar het in het geval van Uber vooral een taxidienst is, is het bij Waze meer te vergelijken met carpoolen. De functie zou vooral bedoeld zijn voor mensen die toch al dezelfde richting op gaan. Bovendien is het tarief een stuk lager dan bij Uber, want het zou gaan om zo’n $0,54 per mijl. De Waze-app wordt daarmee niet alleen een handige navigatie-app, maar je zou er dus ook een ritje mee kunnen regelen.

Meer techbedrijven in auto-branche
Steeds meer grote techbedrijven gaan zich bemoeien met de auto- en taxi-industrie. Het bestellen van een taxi met een app via Uber bestaat nu al enkele jaren, maar ook Uber zet nog verdere stappen met onder andere zelfrijdende taxi’s. Het is bovendien een publiek geheim dat Apple ook hard bezig is met het maken van een eigen auto onder de naam Project Titan. Het is echter niet duidelijk wat precies het plan is. Het zou gaan om een elektrische wagen, maar of deze gewoon voor particuliere verkoop bestemd is of meer als taxidienst gepland staat, is nog niet duidelijk. Eerdere bronnen meldden dat je de Apple Car zou kunnen gaan huren, vergelijkbaar met de DriveNow-dienst van BMW. Ook dit is een dienst waarmee je via een app een auto kunt bestellen en loopt inmiddels in enkele Europese steden, waaronder Brussel. Mogelijk zou deze Google-dienst dus een concurrent worden voor Apple’s eigen plannen.

De Apple Car wordt pas ergens in 2021 op de markt komen, waardoor het nog wel even zal duren voordat het project officieel uit de doeken gedaan zal worden. Wel is er onlangs het één en ander veranderd, want oude bekende Bob Mansfield zou nu de leiding hebben over het project.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2016, 10:49
Categorie Apps
Onderwerp waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.