Bob Mansfield bij Apple.

‘Apple’s Bob Mansfield heeft de leiding over Apple Car-project’

Het prestigieuze auto-project van Apple genaamd Project Titan zou nu geleid worden door Bob Mansfield, een oude bekende bij Apple. Hij werkte voorheen aan de MacBook Air, iMac en iPad als hoofd van het hardware-team.

Bob Mansfield bij Apple.Apple zou oude bekende Bob Mansfield aangewezen hebben om de leiding te geven over Apple’s autoproject. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen die bekend zijn met het project. Bob Mansfield stond eerder als hoofd van het hardware-team al aan het roer van de ontwikkeling van de MacBook Air, iMac en iPad. Iedereen die aan het autoproject meewerkt, zouden nu de voortgang aan Mansfield moeten rapporteren.

‘Bob Mansfield leidt Apple Car-project’

Bob Mansfield is een oudgediende van Apple die al sinds 1999 bij het bedrijf werkzaam is. Hij heeft in het verleden nauw samengewerkt met Steve Jobs en Jony Ive aan diverse Apple-projecten. In 2013 verliet hij het executive-team van Apple in een dagelijkse rol, maar hij bleef Apple in de jaren erna wel adviseren. Bob Mansfield zou vooral aan speciale projecten hebben gewerkt en daarbij nauw samenwerken met Tim Cook. De Apple Watch is daar het laatste product van.

Eerder stapte projectleider Steve Zadesky en liep het project door onbekende redenen vertraging op. Bob Mansfield lijkt nu de leiding te hebben gekregen. Zowel Apple als Mansfield zelf wilden niet reageren. Gezien zijn verleden op het gebied van hardware-ontwikkeling, vervult hij voor het auto-project mogelijk dezelfde rol.

Vorige week meldden bronnen dat het auto-project van Apple, met de codenaam Project Titan, vertraging opgelopen zou hebben. In plaats van 2020 zou de auto nu voor het eerst pas in 2021 de weg op gaan. Eerder dit jaar liet Tim Cook doorschemeren dat het project nog in de onderzoeksfase zat, maar nu een oude bekende aan het roer staat zou het project serieuzere vormen aan kunnen nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2016, 17:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple car

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.