Apple Car, samenwerking met BMW en Daimler loopt stuk

‘Apple trapt op de rem: Apple Car uitgesteld tot 2021’

Het zou nog wel even duren voordat de Apple Car zijn eerste kilometers maakt. De auto zou uitgesteld zijn naar 2021, vanaf de eerdere streefdatum in 2020.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple’s eerste auto zou volgens geruchten in 2020 op de weg verschijnen, maar blijkbaar wordt deze eindstreep nu niet gehaald. De deadline voor de eerste Apple Car zou nu staan op 2021, een jaar later dan de oorspronkelijke datum. Dit blijkt uit een profiel van The Information over de drie Sumner-broers die bij Apple aan de auto zouden werken.

Apple Car, samenwerking met BMW en Daimler loopt stuk

‘Uitdagingen vertragen Apple Car’

De drie broers Brian, Kevin en Michael Sumner werken naar verluidt alledrie aan de Apple Car. Brian Sumner ging in 2011 bij Apple aan de slag om te werken aan Siri, maar inmiddels zouden alledrie de Sumner-broers dus druk bezig zijn met Apple’s prestigieuze autoproject. Apple heeft nooit officieel naar buiten gebracht dat ze officieel aan een auto bezig zijn, maar volgens geruchten zou het project in 2020 klaar moeten zijn. Nu blijkt dus dat door verschillende uitdagingen en problemen de release verplaatst zou zijn naar 2021, wat het team een jaartje extra geeft om de auto op de rit te krijgen.

In het artikel van The Information wordt gezegd dat voornamelijk het vertrek van Steve Zadesky voor de nodige problemen zorgde. Zadesky had de leiding over het project, maar door zijn vertrek in januari 2016 was het gehele team in de problemen gekomen. Het vertrek van Zadesky zou ook een teken zijn dat er meerdere problemen zijn met het ontwikkelen van Apple’s eerste auto. Oorspronkelijk zou het eerste model van de Apple Car al in 2019 van de band af rollen.

Bekijk ook

Apple Car-projectleider Steve Zadesky stapt op

Apple-veteraan Steve Zadesky vertrekt bij Apple. Zadesky was projectleider van het Apple Car-project bij Apple en betrokken bij veel nieuwe Apple-producten.

Sumner-broers

Het verhaal over de drie broers is interessant om door te lezen. De eerste Sumner-broer Brian ging in 2011 bij Apple aan de slag als engineer voor het Siri-team. Hij stelde voor dat Apple ook zijn broer Kevin moest inhuren als engineer. Al snel voegde Kevin zich bij de groep, maar dat was voor Apple blijkbaar niet genoeg. Collega’s vroegen of Brian niet nog een andere broer had, waardoor ook de jongste Sumner-broer Michael aan de slag ging. Alledrie de broers studeerden Computerwetenschappen. Gezien hun verleden met Siri zouden zij verantwoordelijk kunnen zijn voor het intelligente gedeelte van Apple’s auto.

Als de streefdatum inderdaad 2021 is, betekent dat dat Apple nog zo’n vijf jaar ontwikkeltijd voor de boeg heeft, waardoor er nog een hoop kan veranderen. Tim Cook heeft zich wel al eens op cryptische wijze uitgelaten over de Apple Car en zei voornamelijk dat het project nog in onderzoeksfase zit en dat het nog lang kerstavond zal blijven.

Bekijk ook

Apple Car: dit is de status van Apple's autoplannen

Er gaan al geruime tijd geruchten over een zelfrijdende auto van Apple en in dit overzicht zetten we de huidige stand van zaken op een rijtje. De Apple Car wordt ontwikkeld door Project Titan, een geheim project binnen Apple. Wat is er al bekend over prijs en release?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.