Google voegt Plaatsen toe aan mobiele homepage

Google heeft zijn mobiele website uitgebreid met links om snel te zoeken naar Plaatsen, zoals Restaurants.

Links naar Google PlaatsenGoogle heeft zijn homepage voor de iPhone weer een kleine update gegeven. Dat heeft het internetbedrijf bekend gemaakt tijdens het evenement Inside Search. Als je nu naar Google.com gaat, krijg je naast de gewone zoekbalk vier knoppen te zien: Restaurants, Koffie, Cafés en Meer. Deze links bieden toegang tot Google Plaatsen (Places in het Engels), waarmee je kan zoeken naar horeca, tankstations, winkels en meer handige locaties in de buurt.


Het zoeken naar Plaatsen gebeurt in principe op basis van je huidige locatie, maar het is ook mogelijk een adres in te vullen om ergens anders te zoeken. Vanuit de resultaten kun je direct doorklikken naar beoordelingen, waarmee je reviews kan lezen op sites als IENS. Ook is het mogelijk om om met één klik een routebeschrijving op Google Maps te krijgen vanaf je huidige locatie. Reserveren bij een restaurant? Met één klik bel je het restaurant.

Niet alles werkt overigens goed in Nederland. Er zijn niet altijd heel veel resultaten. De functie Pinautomaten geeft zelfs helemaal geen bruikbare resultaten en ook Pompstations lijkt het niet helemaal goed te doen. Desondanks is het een handige uitbreiding van de mobiele site van Google om nog sneller wat te vinden in de buurt.

Naast de links naar Plaatsen heeft Google ook het gewone zoekveld verbeterd. Voortaan vind je naast de zoekwoordsuggesties plusjes, waarmee je de hele suggestie naar je zoekveld verplaatst. Hierdoor kun je sneller lange zoekopdrachten ingeven.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.