Garmin koopt Duits navigatiebedrijf Navigon

De Amerikaanse navigatiefabrikant Garmin heeft Duitse collega Navigon gekocht. Garmin is gespecialiseerd in navigatiesystemen, terwijl Navigon actiever is met software voor smartphones.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

navigon garminDe Amerikaanse GPS-aanbieder Garmin heeft zijn Europese concurrent Navigon gekocht. Details zijn nog niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een overnamebedrag van ongeveer 72 miljoen dollar, waarbij Navigon als dochterbedrijf van Garmin verderzal gaan. Beide bedrijven ontwikkelen navigatiekastjes (PND’s) voor in de auto, maar Garmin is ook actief in navigatiesystemen voor de watersport en beroepsvaart en voor (outdoor-)sporten. Het ontwikkelen van software voor smartphones is nooit een hoge prioriteit geweest, waardoor beide bedrijven elkaar goed aanvullen.

Garmin bracht wel de Garmin nüvifone in samenwerking met ASUS op de markt (draaiend op Android), maar een verpletterend succes was dat niet. Navigon specialiseerde zich juist wél meer in de richting van smartphone-software. Ze waren de eerste met navigatiesoftware voor de iPhone, brachten sneller dan TomTom navigatiesoftware op Android uit en waren ook de eerste die hun software optimaliseerden voor de iPad. Bovendien brengt Navigon in samenwerking met T-Mobile gratis iPhone-navigatiesoftware op de markt in Nederland en Duitsland.

navigon garmin ipadHet van oorsprong Duitse bedrijf Navigon maakt overigens ook nog steeds navigatiesystemen voor in de auto. Op de Europese markt voor PND’s heeft Navigon een marktaandeel van ongeveer 7%. Garmin gaf in een reactie aan dat de overname van Navigon complimentair is aan het bedrijf, omdat ze hun marktaandeel in Europa willen vergroten. Garmin is in de VS marktleider op het gebied van navigatiesystemen.

Begin juni gingen er al geruchten dat Garmin Navigon wilde kopen, zo meldde de Financial Times in Duitsland. General Atlantic Partners, dat voor 90 procent eigenaar van Navigon is, wilde het bedrijf verkopen omdat het niet langer rendabel is.

De navigatiesoftware van Navigon is momenteel in de aanbieding:

Meer info: persbericht Garmin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:25
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen garmin, Navigatie, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.