Google verkort links in mobiele Gmail

Google verkort voortaan bepaalde links in de mobiele Gmail webapp. De linkjes maken ook meteen duidelijker waarom het gaat: een adres of een routebeschrijving bijvoorbeeld. Gaandeweg is Google bezig om de mobiele versie van Gmail steeds beter te maken.

gmailGoogle heeft een nieuwe post geplaatst in de serie The Iterative Web App. Dit zijn artikelen over de reeks verbeteringen die ze doorvoeren in de mobiele versie van Gmail voor de iPhone en Android-toestellen. Ditmaal is er een verbetering wat betreft het weergeven van links die via een e-mail worden gestuurd. Omdat de schermpjes van mobiele telefoons al klein genoeg zijn, is het vaak niet handig wanneer de helft van het beeld vol staat met een weblink.

Een routebeschrijving doorsturen via Google Maps bijvoorbeeld levert vaak een erg lang adres op. Google heeft dit nu ondervangen door deze links automatisch om te zetten in een beschrijving van de link, in plaats van het webadres zelf.

Zelf noemt Google het Smart links, waarmee geprobeerd wordt om een link goed te beschrijven, zodat de gebruiker van tevoren al meer informatie krijgt voordat hij klikt. De functie is nu nog beperkt tot de volgende soorten links: Google Maps-adressen, Google Maps-routebeschrijvingen, Google-webpagina’s en YouTube-video’s. De bedoeling is om deze functionaliteit snel uit te breiden naar andersoortige links als bijvoorbeeld Google Docs. De Smart links werken tot nu toe alleen in plain text e-mails en dus nog niet in html e-mails.

Meestal worden dit soort kleine verbeteringen eerst in de Amerikaanse en Engelse versie van de Gmail-webapp doorgevoerd. Mocht deze nieuwe feature bij jou dus nog niet werken, heb dan nog even geduld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2009, 21:03
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen e-mail, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.