Google-topman: ‘App Stores hebben geen toekomst’

Apple heeft met de iPhone App Store laten zien dat er succes met zo'n softwarewinkel te behalen valt, maar Google ziet het eigenlijk helemaal niet zitten. Vic Gundotra, vicepresident Google Engineering vertelde op een conferentie in San Francisco dat het web heeft gewonnen.

vic gundotraHet ene na het andere bedrijf stampt een App Store uit de grond. Microsoft is er druk mee bezig en Symbian heeft vandaag ook nadere details bekendgemaakt van ‘Horizon’, een onderliggend raamwerk waarmee toestelfabrikanten een eigen App Store kunnen maken. Apple heeft met de iPhone App Store laten zien dat er succes met zo’n softwarewinkel te behalen valt, maar Google ziet het eigenlijk helemaal niet zitten.

Vic Gundotra, vicepresident Google Engineering vertelde op een conferentie in San Francisco dat het web gaat winnen. Gebruikers van mobiele telefoons halen hun informatie en entertainment voortaan uit de browser. Het is eigenlijk een vreemde uitspraak, want Google heeft zelf ook een softwarewinkel met de naam Android Market. Gundotra meent echter, dat het grote aantal mobiele platformen het probleem is. Zelfs voor een bedrijf als Google is het niet haalbaar om alle verschillende mobiele platformen van iPhone tot BlackBerry en van Windows Mobile tot Android te ondersteunen.

Tegelijk worden browsers steeds krachtiger. Veel applicaties kunnen via de browser beschikbaar worden gesteld en dat bespaart een hoop kosten. De browser wordt hét platform van de toekomst. Precies daarin wil Google investeren. Tijdens de paneldiscussie waren ook software-bazen van Palm en Nokia aanwezig. De Palm Pre staat er al om bekend dat veel applicaties op basis van webtechnologie zijn gemaakt. Nokia schuift liever het Qt applicatie-framework naar voren, dat platformoverstijgend is. Gundotra is van mening dat ook Steve Jobs aan zijn kant staat: Apple wilde aanvankelijk immers alleen webapplicaties op de iPhone, maar door weerstand van ontwikkelaars hebben ze toch voor een App Store gekozen.

Via: FT.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2009, 20:56
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.