Google toont offline werkende Gmail-webapp op iPhone

Google heeft een demonstratie gegeven van een offline werkende webapplicatie voor Gmail, die in elke browser die HTML 5 ondersteunt, werkt.

offline gmailVic Gundotra, VP Engineering bij Google heeft een offline werkende webapplicatie van Gmail voor de iPhone gedemonstreerd. Maar helemaal klaar voor de eindgebruikers is het nog niet: Gundotra gaf aan dat het om een “technisch concept” ging, dat mogelijk is dankzij AppCache en Database-standaarden die HTML 5 ondersteunt.

Daarmee kun je niet alleen gebruikersgegevens zoals e-mail en documenten op het toestel toegankelijk houden, maar ook de (web)software die nodig is om de informatie te tonen.

Google hoefde door deze oplossing alleen aan de HTML 5-standaard te voldoen en hoefde niets specifiek voor de iPhone te ontwikkelen. Dat betekent, dat het ook op andere mobiele telefoons mogelijk is, met een webbrowser die HTML 5 ondersteunt.

Met een enkele webapplicatie, die op meerdere platformen draait en dezelfde gebruikersinterface en functionaliteit hebt kun je op deze manier snel een nieuwe app ontwikkelen. Om te bewijzen dat dit het geval is liet Gundotra de offline Gmail zowel op de iPhone 3G als op de HTC Magic (Android) zien. Beide maken gebruik van de WebKit-engine. Diezelfde engine wordt gebruikt in de Palm Pre.

Je kunt in de offline e-mail ook bewerkingen doen, zoals een toolbar tevoorschijn halen en berichten voorzien van tags. Het zag eruit alsof het allemaal klaar was, maar helaas: Google heeft nog geen concrete plannen om de offline Gmail-webapp aan het publiek beschikbaar te stellen.

Gmail offline lezen kan natuurlijk ook al op een andere manier: in de applicatie Mail op de iPhone.

Via: iPhonebuzz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2009, 15:08
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, google, offline lezen, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.