Google Search wisselt straks notificaties tussen platformen uit

Google Search krijgt over enkele weken een update. Je krijgt notificaties die je op Android-toestellen hebt ingevoerd en andersom. Ook wordt het design eenvoudiger.

iphone-olijfolie-kopen-googleGoogle is 15 jaar oud en kondigt daarom nieuws aan. Onder de titel ‘15 jaar en we beginnen nog maar net‘ hebben ze een tijdlijn gemaakt waarop je alle hoogtepunten van Google Zoeken kunt aflezen. Google.com werd in 1997 als domeinnaam geregistreerd. In 2002 kwam Google Nieuws erbij en vanaf 2006 kun je sportscores opzoeken. De Google Search-app verscheen in 2008 en krijgt vanaf vandaag nieuwe functies op het iOS- en Android-platform, maar het beste blijft bewaard tot over een paar weken.

Straks is het mogelijk om platformonafhankelijke notificaties te ontvangen. Een praktisch voorbeeld maakt dat duidelijker. Zeg je tegen je Nexus 7-toestel: “OK Google. Remind me to buy olive oil at Safeway” dan krijg je een herinnering als je later op de dag met je iPhone langs de winkel fietst.

Het is vooral interessant voor mensen die een mix van apparaten gebruiken. De update is nog niet beschikbaar, maar zal “binnen een paar weken” te downloaden zijn op iPhone en iPad. Het design van de app zal bovendien eenvoudiger worden, met meer optimalisaties voor touchscreen en geclusterde zoekresultaten op kaarten. In de app krijg je ook Google Now-notificaties te zien. Kleine verbeteringen in de app kun je vanaf vandaag al opmerken, maar de echter vernieuwingen komen binnenkort.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 21:55
Categorie Apple
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.