Apple brengt iOS 7.0.2 uit, bugfix voor omzeilen code toegangsscherm

Apple heeft iOS 7.0.2 beschikbaar gesteld. Daarin wordt een bug opgelost, waarbij het mogelijk was om zonder pincode te bellen vanaf het ontgrendelscherm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios 7-0-2 plaatjeApple heeft zojuist iOS 7.0.2 uitgebracht. De update lost problemen op met de lockscreen-bug, waarbij het mogelijk was om telefoonnummers te bellen zonder de pincode in te voeren. Ook lost iOS 7.0.2 een wachtwoordprobleem op bij gebruik van een Grieks toetsenbord. De update is geschikt voor alle toestellen waarop je iOS 7 kunt installeren (dus vanaf iPhone 4).


Vorige week kwam iOS 7.0.1 beschikbaar, maar die is alleen bedoeld als kleine update voor mensen die een iPhone 5s of iPhone 5c hadden gekocht. Met iOS 7.0.2 wordt deze situatie rechtgetrokken: als iedereen de update installeert zitten toestellen die voor iOS 7 geschikt zijn op 7.0.2. Intern is Apple al bezig met het testen van iOS 7.1, een versie die waarschijnlijk gelijktijdig met de nieuwe iPads zal verschijnen.

Het buildnummer van deze update is 11A501. Via Instellingen > Algemeen > Info kun je zien welke versie van iOS is geïnstalleerd. Je kunt de update over-the-air binnenhalen via een draadloos netwerk via Instellingen > Algemeen > Software-update. Jailbreakers kunnen beter nog even wachten, om te voorkomen dat ze hun kansen verspelen.

ios 702 update

Interessant is dat updates nu ook op het lockscreen worden uitgevoerd, zoals @daankempeneers ons tipte. EDIT: Dit blijkt ook al in iOS 6 actief te zijn. Dank @bhwfranken voor de correctie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 februari 2014 om 12:18
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
139 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.