relativewave-form-app

Apps ontwerpen met Form nu gratis na Google-overname

Protyping-app Form is nu gratis dankzij een overname door Google. Met Form kun je functionerende prototypes van iOS-apps maken.

Wil je zelf iPhone- en iPad-apps maken en zoek je nog naar een goede oplossing om te prototypen? Dan kun je vanaf nu de app Form voor Mac gratis downloaden. Voorheen betaalde je €70 voor deze app. De bijbehorende app Form Viewer voor iOS is ook gratis te krijgen.

relativewave-form-app

Met Form kun je prototypes bouwen van nieuwe iOS-apps. Het interessante daarbij is dat veel functies op het scherm ook gewoon functioneren: ze hebben bijvoorbeeld toegang tot de camerafunctie en diverse sensoren, zoals de acclerometer en gyroscope. Ook kun je 3D-content opnemen in het prototype van je app.

Bij deze app ontwerp je je iOS-app op de Mac, waarna je op de iPhone of iPad de ontwerpen kunt bekijken. Dat kan handig zijn als je je ontwerp aan een collega of klant wilt laten zien. Ook kun je op het iOS-apparaat meteen zien hoe de beoogde app eruit komt te zien. Als prototype zal nog niet alles werken, maar Form probeert het wel zo goed mogelijk te simuleren.

relativewave-form-mac-app

RelativeWave, het bedrijf achter de Form-software, heeft de overname inmiddels bevestigd. Zijn team gaat verder met het ontwikkelen van Form. Momenteel werkt Form alleen op de Mac en iOS, maar na de overname door Google is de kans groot dat we het binnenkort ook op andere platformen zullen zien. Heb je voorheen geld betaald voor de Form-app, dan kun je bij RelativeWave geld terugvragen door een e-mail te sturen.

Form downloaden

De Mac-app is verkrijgbaar via de volgende link:

  • Form (was €69,96 nu gratis)

Met de Form Viewer voor iOS kun je zien hoe jouw prototype eruit komt te zien:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2014, 9:32
Categorie Apps
Onderwerpen developers, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.