Google Phone komt eind 2007

Het Taiwanese bedrijf High Tech Computer (HTC) gaat waarschijnlijk de Google Phone maken. Nog voor het eind van dit jaar moet de telefoon in een oplage van 1 miljoen verkrijgbaar zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

googlephone1.jpgHet Taiwanese bedrijf High Tech Computer (HTC) gaat waarschijnlijk de Google Phone maken. Nog voor het eind van dit jaar moet de telefoon al in beperkte oplage verkrijgbaar zijn. Hoewel beperkt? Componentmakers vertelden de website Digitimes dat de eerste levering bestaat uit een miljoen exemplaren. Vanaf 2008 zal de Google-telefoon wereldwijd leverbaar zijn.

De telefoon zou volgens de berichten gebaseerd zijn op het 3G-platform van Texas Instruments en ook EDGE ondersteunen. Een GPS-chip zit er echter niet in. Dat is jammer, want met toepassingen van Google Earth zou de telefoon zich echt kunnen onderscheiden van de concurrentie. Voorgeïnstalleerde Gmail en Google Search zijn wel aanwezig.

Insiders denken dat Google samen met de Europese telecomoperator Orange de telefoon aanvankelijk zal lanceren. Daarna volgen lanceringen met andere mobiele providers.

De Google-telefoon zal geen HTC-logo hebben, maar wel de logo’s van Google zelf en de mobiele operator. HTC is één van de grootste fabrikanten van smartphones: zo’n 90% van de smartphones met Windows Mobile-besturingssysteem worden door dit Taiwanese bedrijf gefabriceerd. Het feit dat HTC is uitgekozen is opmerkelijk: HTC heeft nauwe banden met Microsoft, een bedrijf waarmee Google op gespannen voet leeft. Of de Google Phone op het Windows Mobile-besturingssysteem zal draaien is niet erg aannemelijk. HTC wilde niet reageren op de geruchten.

Google-topvrouw Isabel Aguilera, hoofd van Google Spanje en Portugal, had eerder dit jaar wel bevestigd dat Google werkt aan een mobiele telefoon, maar dat dit niet meer was dan een van de vele proefprojecten waar alle Google-medewerkers tijd voor beschikbaar krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:54
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.