Google pakt Apple terug met overname van Agnilux

Google heeft Agnilux overgenomen, het bedrijf van voormalig personeelsleden van PA Semi. Dit bedrijf nam Apple in 2008 over, maar de medewerkers vertrokken om het nieuwe bedrijf Agnilux op te richten.

pa semi chipDe rivaliteit tussen Google en Apple neemt een onverwachte wending: Google heeft Agnilux overgenomen. Agnilux is misschien een onbekende naam, maar wie de geschiedenis van PA Semi heeft gevolgd zal veel namen van ex-medewerkers herkennen. Apple nam chipontwerper PA Semi in april 2008 over om voortaan zelf de chips voor nieuwe producten te ontwikkelen. Afgelopen maart werd duidelijk dat veel voormalig medewerkers van PA Semi, waaronder oprichter Dan Dobberpuhl, inmiddels Apple alweer hadden verlaten om een nieuw bedrijf op te richten met de naam Agnilux.

Dit is nu precies het bedrijf dat Google heeft overgenomen, waardoor de kennis en ervaring die Apple eigenlijk wilde hebben nu in handen van Google komt… totdat de medewerkers ook daar weer opstappen en weer een nieuw bedrijf starten. De website van Agnilux is inmiddels offline gehaald.

Apple betaalde ooit $278 miljoen voor PA Semi. Veel van hen werkten nu voor Agnilux, dat ook voormalig medewerkers van TiVo en Cisco in dienst had. Niemand waar Agnilux nu eigenlijk mee bezig was, al zal het waarschijnlijk iets met energiezuinige processoren te maken hebben. De voormalige website van Agnilux gaf daarover ook weinig informatie: het toonde alleen adresgegevens en een uitleg van het woord ‘agnilux’. Voorafgaand aan de overname door Google waren Microsoft en Texas Instruments in gesprek met Agnilux. Een artikel uit de New York Times suggereert dat ze bezig waren met servertechnologie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2010, 14:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.