Google optimaliseert Picasa voor de iPhone

Google heeft een aangepaste versie van Picasa uitgebracht, die ook op de iPhone goed te gebruiken is. Foto's bekijken, zoeken en diashows bekijken is mogelijk, maar uploaden nog niet.

PicasaGoogle gaat door met het optimaliseren van haar webdiensten voor de iPhone. De nieuwste aanwinst is een aangepaste versie van Picasa, de fotodienst van Google. Volgens de bedrijfsblog besloot een Google-ontwikkelaar Picasa een makeover te geven, nadat hij erachter kwam dat er wat Ajax-achtige technieken waren gebruikt die wel prima werkten voor de desktopversie, maar er op de iPhone heel wat minder bruikbaar uitzagen. De nieuwe Picasa-interface geeft toegang tot albums, laat foto’s met bijbehorend commentaar zien en bevat een zoekfunctie.

Picasa fotoJe kunt via de iPhone-interface ook diashows bekijken in landschaps- en portretformaat. Als je vrienden als favorieten hebt toegevoegd, kun je ook de albums van vrienden bekijken. De interface is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels, dus als je het wilt gebruiken zul je je Google=taalvoorkeur eerst naar Engels moeten omzetten.

Probeer het zelf vanaf de iPhone: picasaweb.google.com/m/.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2007, 10:00
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, google, picasa

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.