Het geheim van de Chinese iPhone

De iPhone wordt in China verkocht voor prijzen tussen 400 en 500 euro. Maar het zijn geen toestellen die rechtstreeks uit de fabriek komen: ze maken eerst een omweg naar de VS.

iPhone ChinaDe iPhone wordt geproduceerd in China, maar dat betekent niet dat de iPhones die onder de toonbank worden aangeboden rechtstreeks uit de fabriek komen of van een plaatselijke vrachtwagen zijn gevallen. Volgens Blognation maken de gehackte iPhones die in China in de winkel liggen tweemaal de oversteek over de oceaan: eerst van China naar de VS, waar ze worden gekraakt en daarna terug naar China om aan de vele belangstellenden te worden verkocht. Het heeft al geleid tot de oprichting van een Chinees iPhone Research Center.

Als je een Chinese winkel binnenstapt zie je de iPhone niet in de vitrines liggen, maar als je erom vraagt worden er een paar telefoontjes gepleegd en even later ligt de iPhone voor je neus. De prijs was al gezakt naar 400 euro, maar stijgt inmiddels weer naar 500 euro. Maar hoe duur de Apple iPhone ook wordt aangeboden, er zijn genoeg geïnteresseerden. Bijzonder is dat Wi-Fi werkt, terwijl dat bij Chinese telefoons die in het land zelf worden verkocht, wettelijk is verboden. Dankzij applicaties van derden kunnen de kopers ook Chinese tekst invoeren, chatten, aandelenkoersen bekijken en gamen. Leuk om te lezen op Blognation.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2007, 11:00
Categorie iDevices
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.