google-maps-material-design

Google Maps voor iOS krijgt aangepaste ov-routeinformatie

Google Maps heeft het design voor ov-routes op de schop gedaan. De app is hierdoor op een paar subtiele manieren gewijzigd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google Maps ov-routesGoogle Maps voor iOS introduceert een nieuw ontwerp voor ov-routes in een update. Hiermee gaat de app je meer opties bieden bij het plannen van een route in steden. Live ov-informatie in de app moet voortaan ook beter worden getoond. De designveranderingen lijken enigszins subtiel: de interface voor routes ziet er in grote lijnen nog hetzelfde uit, maar Google belooft een aantal kleine verbeteringen.

Google Maps plaatst de live-informatie voortaan iets prominenter in beeld waar dat mogelijk is. Daarnaast lijkt de app minder ruimte in te nemen voor iedere reisoptie, waardoor je in één oogopslag meer routes te zien krijgt.

Sinds begin juni toont Google Maps realtime ov-informatie in de app. Je weet hierdoor precies waar bijvoorbeeld je verwachte tram is en of er wellicht sprake is van vertraging.

De nieuwe Google Maps-update breidt ook de deelopties uit. Zo is het mogelijk om een locatie of route nu ook te delen via Facebook en Facebook Messenger. Bij locaties worden foto’s voortaan op andere wijze getoond in een grid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 13:53
Categorie Apps
Onderwerpen google, google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.