withings-activite-swimming

Withings-horloge herkent automatisch je zwemactiviteiten

Met de Withings Activité horloges kun je nu ook zwemmen. De horloges herkennen automatisch jouw zwemslagen, zodat je achteraf kunt zien hoe lang en hoe intensief je gezwommen hebt.

Ga je tijdens de vakantie lekker baantjes trekken in het zwembad, dan kun je al die activiteiten makkelijk meten, zonder dat je een duur sporthorloge nodig hebt. De Withings Activité en Activité Pop hebben vanaf nu automatische herkenning van zwemlagen. Zodra je aan de borstcrawl begint, weet Withings dat je met een workout bezig bent. De horloges registreren al je zwemactiviteiten, of je nu in het zwemband of in open water aan het zwemmen bent.

withings-activite-swimming

Zwemmen met Withings Activité (Pop)

Swim-tracking-ENHelaas kun je niet de afgelegde route mee vastleggen of kijken hoeveel kilometer je hebt gezwommen, dus als je van plan was om Het Kanaal over te zwemmen, kan je dat achteraf niet bewijzen met de data die het horloge verzamelt. Je krijgt alleen het aantal minuten en de verbrande calorieën te zien, terwijl je bij wandelen en hardlopen ook de afgelegde afstand in beeld krijgt (zie screenshot hieronder).

Volgens Withings zijn ze de eerste die automatische zwemherkenning aanbieden in een activiteitentracker. Omdat de horloges tot 50 meter waterdicht zijn en het analoge horlogescherm ook goed afleesbaar is in helder zonlicht, kun je dit horloge ook op zonnige dagen gebruiken. Er zit echter wel een nadeel aan: de analoge wijzerplaat van de Withings Activité Pop bevat geen digitaal schermpje. Je kunt daardoor geen statistieken aflezen: je ziet alleen het huidige tijdstip en de voortgang om 10.000 stappen per dag te halen. Voor alle andere data zul je de bijbehorende iPhone-app moeten opstarten.

Withings Activité is niet ‘slim’

De Withings Activité Pop (“ik gebruik ‘m zelf ook”) is een activiteitentracker die eruit ziet als een normaal horloge. Het is geen smartwatch, want je kunt er eigenlijk niet zoveel op aflezen. Zelfs notificaties en binnenkomende telefoongesprekken kun je niet zien of voelen met dit horloge. Het is puur bedoeld als een bewegingstracker, vermomd als horloge. Voor zwemmen is de Withings Activité Pop het meest handig, omdat die een rubberen bandje heeft. De duurdere Withings Activité wordt geleverd met een lederen bandje, die lelijk kan worden als je ermee gaat zwemmen. Even het horlogebandje omwisselen kan natuurlijk ook. Er zijn meer horloges waarmee je zwemactiviteiten kunt meten (zoals de TomTom-sporthorloges) maar daarbij moet je eerst op een knop drukken om het horloge duidelijk te maken dat je gaat zwemmen. De Activité (Pop) herkent automatisch wanneer je een zwembeweging maakt.

De Withings Activité Pop is voor rond de 150 euro verkrijgbaar bij o.a. de iCulture Shop en Bol.com. De duurdere Withings Activité met stalen horlogekast en lederen bandje kost je €390, maar dan heb je wel een horloge dat qua looks vergelijkbaar is met een luxe horloge.

withings_activite

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 8:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen activiteitentracker, withings, zwemmen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.