Google koopt muzieksynchronisatiedienst PushLife

Google heeft de dienst PushLife gekocht, voor synchronisatie van mobiele apparaten. Het lijkt verband te houden met Google's plannen om een eigen muziekdienst te starten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

pushlifeGoogle heeft afgelopen vrijdag stilletjes PushLife overgenomen. Er zou 25 miljoen dollar zijn betaald voor de deal, waarmee toestellen die niet op iOS draaien toch toegang krijgen tot je iTunes-bibliotheek. PushLife is gevestigd in Toronto en verklaarde na de overname dat het gaat samenwerken met Google’s kantoor in Canada om “betere mobiele applicaties voor alle gebruikers” te maken. De huidige diensten zullen niet langer beschikbaar zijn. Mogelijk heeft de overname te maken met de plannen om Google Music uit te rollen. Met diensten van PushLife kunnen gebruikers niet alleen de muziekcollectie op afstand bedienen, maar ook afspeellijsten maken en nieuwe muziek kopen.


Eerder kocht Google al Simplify Media, om Google Music verder op te tuigen. Bij Google Music zou het gaat om een mix van downloaden en streamen van muziek. Je kunt je muziek lokaal op je apparaat laten staan of via een internetverbinding streamen. Daarbij is ook sprake van een offline cache, zodat je bij wegvallen van de verbinding niet meteen zonder muziek zit. Ook Apple zou plannen hebben om het lokaal opslaan van muziek te combineren met online opslag (‘in de cloud’). Een groot datacenter in Noord Carolina, een nieuwe versie van MobileMe en verbeteringen in iOS 5 zouden daarvoor moeten zorgen. Amazon was nét iets eerder klaar met een online muziekdienst, maar die is in combinatie met iOS-apparaten nog niet ideaal in gebruik.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 april 2011 om 12:52
Onderwerp
Categorieën
Apple, Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.