Google I/O 2020

Google I/O 2020 gaat niet door, wat betekent het voor WWDC 2020?

Apple-keynote vanuit Tim Cook’s tuin?
Google I/O 2020 zou eigenlijk online plaatsvinden, net als WWDC 2020. Maar Google heeft het evenement nu helemaal geannuleerd omdat de voorbereiding niet lukt, nu iedereen op afstand werkt.

Google’s grootste ontwikkelaarsevent zou dit jaar weer in mei plaatsvinden, vanuit Mountain View, Californië. Het Shoreline Amphitheater was daarvoor al afgehuurd. Maar enkele weken geleden gaf het bedrijf aan dat het toch alleen online zou plaatsvinden vanwege het coronavirus. Dat gebeurde kort nadat Mobile World Congress was afgezegd en er meer grote events moesten worden afgeblazen. Toch krijgt Google ook een online event niet voor elkaar.


Het is blijkbaar te lastig om een online evenement te organiseren. “Uit voorzorg voor de gezondheid en veiligheid van onze ontwikkelaars, medewerkers en de lokale gemeenschappen en in lijn met de eis om thuis te blijven – kunnen we helaas dit jaar op geen enkele manier een I/O event houden”, meldt Google. Tijdens het event worden nieuwe producten en software-versies aangekondigd. Daarmee is het vergelijkbaar met Apple’s WWDC, dat altijd een maand later plaatsvindt in juni.

Google vindt dat er nu eerst aandacht moet zijn voor de mensen en voor de uitdagingen waar we allemaal voor staan. Het bedrijf wil meehelpen om te zorgen dat de lokale gemeenschappen veilig, geïnformeerd en met elkaar verbonden zijn. Er komen wel Android-updates aan, maar die zullen via de ontwikkelaarsblogs en communityfora worden gecommuniceerd.

Bekijk ook

Google I/O 2020 alleen online, wat doet Apple met WWDC?

Google heeft de fysieke versie van de I/O 2020-conferentie vannacht afgezegd. Het volgt op een reeks afzeggingen van Facebook, Microsoft en andere techbedrijven. Dat roept bij ons de vraag op: gaat WWDC 2020 nog wel door? Apple heeft inmiddels nieuwe maatregelen genomen voor Italië en Zuid-Korea, maar heeft over WWDC nog geen mededelingen gedaan.

Het leek misschien zo makkelijk: een online evenement organiseren terwijl iedereen thuis zit. Maar toch bleek het onverwacht veel druk op te leveren voor de teams die alles op tijd klaar moeten hebben. Ook zij kunnen minder goed samenwerken, nu ze elkaar niet kunnen zien.

Met deze ontwikkelingen in het achterhoofd is het goed mogelijk dat ook Apple WWDC 2020 nieuwe stijl moet afzeggen. Apple kondigde het evenement enthousiast in vernieuwde vorm aan, waarbij alles online zal plaatsvinden. Maar met de huidige situatie is het misschien niet zo gepast om vrolijk op een geïmproviseerd podium in de achtertuin van Tim Cook te staan. Apple legde in de aankondiging geen enkele link met de coronacrisis, maar wekte de indruk dat het altijd al de bedoeling was om het eens op een nieuwe manier te organiseren.

Bekijk ook

Officieel: dit is het WWDC 2020-programma vanaf 22 juni

Apple heeft de WWDC 2020 aangekondigd. Het evenement gaat van start op 22 juni en duurt een week. Dit jaar gaat het er anders aan toe dan in voorgaande jaren, omdat alles online plaatsvindt. Elkaar ontmoeten is er niet bij.

Toch gloort er ook nog hoop. De keynote zou gewoon op Apple Park kunnen worden gestreamd, zonder dat er publiek bij is. Veel workshops en sessies van eerdere WWDC’s toonden alleen de slides met een voice-over van de presentator. Dat kunnen medewerkers natuurlijk prima vanuit huis doen. Daarbij speelt ook nog mee dat we 3 maanden verwijderd zijn van WWDC en tegen die tijd zou de zelfisolatie al grotendeels opgelost kunnen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.