Google Inbox in de hand

Google gaat zoekfunctie van Inbox-app verbeteren

Met Inbox by Gmail kun je nog sneller je mail doorzoeken, belooft Google. Adressen, verzendbewijzen, facturen en meer worden nu sneller herkend.

Google gaat de zoekfunctie in de Inbox-app verbeteren. “Elke seconde telt, dus begin tijd te besparen met Inbox”, zo schrijft Google in een blogposting. “Je kunt je tijd dan besteden aan dingen die belangrijker zijn.” De zoekfunctie kan nu nog sneller een frequent flyer-nummer, telefoonnummer, lidmaatschap, adres, evenement, rekening of trackingnummer van een pakketje vinden.

Google Inbox in de hand

Betere zoekfunctie in Google Inbox

De verbeterde zoekfunctie gaat vanaf vandaag van start, meldt productmanager Govind Kaushal. De iOS-app was op het moment van schrijven nog niet bijgewerkt in de App Store.

Bij het zoeken krijg je meteen een informatiestrook bovenin beeld, met de gewenste informatie. De meest relevante e-mails voor een zoekopdracht komen daar direct onder te staan. Blader je verder naar beneden, dan krijg je alle overige zoekresultaten te zien, gesorteerd op datum. Waarschijnlijk hoef je die niet eens te bekijken, denkt Google. Want je hebt de gezochte informatie al lang gevonden met de informatiestrook boven in beeld.

Google’s Inbox is een slimmere mailapp dan de al langer bestaande Gmail-app. De app groepeert berichten automatisch en laat ook zien welke berichten echt belangrijk zijn. Zo kun je op je mobiele telefoon focussen op de belangrijke berichten en op de computer de tijd nemen om de complete lijst door te werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2016, 18:01
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google, inbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.