iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps
Ruil vliegtuigstoelen met Seatswap

Met Seatswap ruil je anoniem onderling van vliegtuigstoelen

Seatswap is een nieuwe Nederlandse dienst die het makkelijk wil maken om anoniem via je iPhone vliegtuigstoelen te ruilen met andere passagiers. Hoe werkt Seatswap precies?

Ruil vliegtuigstoelen met Seatswap

Als je op het laatste moment een vliegtuigticket boekt, kan het wel eens gebeuren dat je niet naast je partner of familielid kunt zitten. Vervelend als je een lange reis voor de boeg hebt, al kun je natuurlijk nog proberen om met iemand van stoel te ruilen. Amsterdammer Eron Pieren wil dit gemakkelijker maken met Seatswap, een ruildienst waar geen luchtvaartmaatschappij aan te pas komt.

Seatswap is voorlopig alleen nog via een website beschikbaar, maar verschijnt spoedig ook als iOS-app in de App Store. Met de dienst kun je jouw stoel aanbieden, of kun je kijken of andere mensen met dezelfde vlucht bereid zijn om van stoel te ruilen.

‘Seatswap is volledig legaal’

Eron Pieren benadrukt tegenover het Parool dat Seatswap volledig legaal is. Je ruilt de stoelen namelijk via de app, maar je blijft je eigen ticket gewoon houden. Hierdoor kun je dus gewoon boarden met het oorspronkelijke ticket dat ook op jouw naam staat. Vervolgens ga je op de plek zitten die je afgesproken hebt met de ander, en hij of zij doet hetzelfde. In principe zou het ruilen van een stoel dus volledig anoniem kunnen gaan.

Zoekfunctie Seatswap Nieuwe stoel zoeken Seatswap

Om ervoor te zorgen dat je in het buitenland geen torenhoge kosten betaalt voor een mobiele dataverbinding, communiceer je in Seatswap via SMS. Stoelen worden aangeboden voor een prijs, die je zult moeten betalen als je op die plaats wilt zitten. Het verdienmodel van Seatswap komt hier om de hoek kijken: bij deze transactie brengt de dienst vijf euro transactiekosten in rekening.

Bedenkperiode en transactiekosten

Zoals je in de voorwaarden van Seatswap kunt lezen, zul je uiteraard wel het oordeel van het vliegtuigpersoneel moeten accepteren. Als zij besluiten dat je toch op de stoel plaats moet nemen die ook daadwerkelijk op je ticket staat, zit er niks anders op dan gehoorzamen. Daarnaast hebben jij en de persoon waarmee je ruilt ook een bedenkperiode. Tot vijf minuten voor het vliegtuig opstijgt kan iemand zich bedenken en stort Seatswap het geld kosteloos terug.

Dat Seatswap een goed concept is, blijkt wel uit het feit dat er al meerdere diensten zijn die iets soortgelijks proberen. Zo kun je sinds kort met het Amerikaanse Seateroo ook stoelen ruilen.

Als je een vervelende plaats krijgt toebedeeld kan het dus lonen om eens een kijkje te nemen op Seatswap, al kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om in het vliegtuig zelf aan een andere passagier te vragen of ze bereid zijn van stoel te ruilen. Seatswap kan echter ook een mooie manier zijn om een deel van je vluchtkosten terug te verdienen, door je goede stoel aan te bieden. Al betaal je in dat geval misschien wel de prijs met een oncomfortabele zitplek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2016, 18:51
Categorie Apps
Onderwerpen nederlandse apps, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.