jawbone-drop-muziekdienst

Jawbone Drop: nieuwe dienst voor muzieksuggesties met iPhone-app

Jawbone Drop is een nieuwe muziekdienst voor afspeellijsten, die samenwerkt met Twitter en een iPhone-app.

Jawbone werkt aan een nieuwe muziekdienst met de naam Drop. Op de website wordt melding gemaakt van een iPhone-App, maar details zijn nog schaars. Jawbone sprak over de Drop-dienst tijdens een ontwikkelaarsconferentie van Twitter. Volgens informatie van Jawbone kun je muziek afspelen via Spotify of Rdio en vraagt vervolgens aanbevelingen van je Twitter-volgers.

jawbone-drop-muziekdienst

Alweer een muziekdienst? Inderdaad, maar Jawbone Drop wordt niet de zoveelste abonnementendienst waar je een tientje per maand voor betaalt. Het lijkt vooral te draaien om aanbevelingen voor muziek. Twitter vroeg aanwezigen op de ontwikkelaarsconferentie om muziek voor te stellen. Mensen die dat deden, keren via het Jawbone Drop-account (@dropapp) een link naar drop.jawbone.com toegestuurd. De website is nog niet live, maar met wat speurwerk is wel te achterhalen wat je ermee kunt doen.

jawbone-drop-iphoneEen testversie van de muziekdienst is al te vinden. Je kunt een muzieknummer aanbevelen door deze te ‘droppen’ in een tweet aan een specifieke vriend. Drop is mogelijk ontstaan uit Playground.fm, een dienst voor afspeellijsten die Jawbone vorig jaar overnam en die sinds kort niet meer bereikbaar is. Meer details komen later vandaag waarschijnlijk nog boven tafel tijdens de Twitter-conferentie.

Jawbone kennen we vooral van de Jawbone UP en Jawbone UP24, twee activiteitentrackers voor mensen die fit willen worden. Maar ze maken ook al jarenlang Bluetooth-headsets en speakers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2014, 19:28
Categorie Diensten
Onderwerp jawbone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.