Google Inbox

Belangrijke e-mailinformatie laten opvallen in Google Inbox

Google Inbox geeft je nu de mogelijkheid om details extra te laten opvallen, door speciale opmaaktaal te gebruiken. Werkt ook met Gmail.

restaurant_inboxBedrijven kunnen nu belangrijke e-mailinformatie extra benadrukken in Google’s Inbox-app. Dat is te danken aan een nieuwe functie met de naam Highlights. Bedrijven kunnen belangrijke informatie als zodanig markeren, zodat de ontvanger van een e-mailbericht meteen ziet wat er nuttig is. Daarvoor moet je een aantal regels code toevoegen aan een e-mailbericht. Met Highlights springen de details van bijvoorbeeld vluchtinformatie of een afspraak er meteen uit. Het werkt in Google’s pas verschenen Inbox-app, die momenteel alleen op uitnodiging te gebruiken is. Maar het mooie is: ook Gmail, Google Now, Google Zoeken en Google Maps kunnen iets met die belangrijke informatie.

google-inbox-berichten En het werkt zowel op de iPhone als op Android-smartphones. Met instructies en voorbeeldcode kunnen bedrijven ermee aan de slag. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon als (perfectionistische) gewone e-mailgebruiker toepassen. Wil je iemand uitnodigen voor een restaurantreservering, dan plak je gewoon een stuk JSON-LD markup in je e-mailbericht. Het resultaat is op de afbeelding bovenaan dit artikel te zien: de locatie, het tijdstip en een linkje naar Google Maps zijn duidelijk aangegeven.

Lees ook: Inbox: wat maakt Google’s nieuwe mailapp zo slim?

Als de bevestiging voor een avondje uit eten bij de geadresseerden terechtkomt, dan zien zij meteen alle belangrijke details bovenaan in hun inbox. Om er handig in te worden, kun je op de website van Google alles lezen over e-mailopmaaktaal. Handig voor aankomst- en vertrektijden, locatie-info, hotelkamerboekingen en andere e-mailberichten waarin je duidelijke instructies wilt geven.

Zoals bekend: Google Inbox werkt alleen op basis van uitnodiging. Je kunt de app al wel downloaden en vervolgens wachten tot je aan de beurt bent. Met de markup-taal kun je meteen aan de slag.

Vragen om invites kan via ons forum, niet via de reacties onder dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2014, 9:12
Categorie Apps
Onderwerpen e-mail, google, inbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.