Google-plus

Google Drive-app laat nu foto’s en video’s van Google+ zien

Google Drive toont voortaan foto's en video's die je in Google+ hebt bewaard. Zo kun je foto's rangschikken en organiseren, zonder opnieuw te moeten uploaden.

Google-plusGoogle maakt het mogelijk om foto’s en video’s die je met de Google+ app hebt bewaard, te bekijken via Google Drive. Voorheen moest je naar Google+ gaan om de foto’s en video’s te kunnen zien. Vanaf nu kun je ze terugvinden in een aparte sectie van de Google Drive-app.

Ook op het web kun je de foto’s nu terugvinden via Google Drive. Google is sinds begin maart druk bezig om Google+ op te splitsen in verschillende delen. Dat de foto- en videofuncties van Google+ nu op bredere schaal beschikbaar komen is een goede ontwikkeling, want veel mensen zijn blij met het functies om backups te maken en aanpassingen te doen. Vanaf nu ben je minder afhankelijk van Google+.

In een blogposting geeft Google aan dat de nieuwe functies vanaf vandaag beschikbaar zijn. Het volledige foto-archief kun je binnen een paar weken verwachten. De foto’s zullen natuurlijk gewoon beschikbaar blijven in het fotogedeelte van Google+, maar je kunt voor het organiseren en herschikken van foto’s nu makkelijker aan de slag in Google Drive. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s in mappen stoppen, zonder ze opnieuw te moeten uploaden. Ook kun je foto’s in een Drive-map combineren met allerlei andere zaken rondom hetzelfde thema, zoals documenten en spreadsheets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2015, 12:40
Categorie Diensten
Onderwerpen google, google drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.