Snel reageren in Google-apps

Verbeterde commentaarfunctie in Google Docs, Spreadsheets en Presentaties

Google maakt het in Google Docs, Spreadsheets en Presentaties simpeler om op een document te reageren. Meerdere mensen kunnen gedeelde opmerkingen toevoegen en iemand attenderen.

Als je op kantoor werkt, wil dat nog niet zeggen dat je thuis of onderweg naar je baan niet bezig bent met je werk. In de trein lees je nog even snel een document na, waarbij je vroeg of laat een opmerking wilt achterlaten. Als je alleen een iPhone tot je beschikking hebt kan dat een hele klus zijn, maar Google maakt dit met de updates voor Google Docs (link), Spreadsheets (link) en Presentaties (link) een stuk gemakkelijker.


Snel reageren in Google-apps

Gedeelde opmerkingen in Google Docs

Updates voor de drie apps van Google zorgen ervoor dat je snel een opmerking toe kunt voegen aan een document, of op een bestaande opmerking kunt reageren.

Door simpelweg van links naar rechts over het scherm te vegen kun je de door de volledige lijst aan opmerkingen bladeren. Meerdere mensen kunnen op deze manier tegelijk op een document reageren. Het was al langer mogelijk om gezamenlijk aan een document te werken.

Snel reageren in Google Docs, Spreadsheets en Presentaties

In Google Docs, Spreadsheets en Presentaties kun je op iOS nu ook mensen aan een specifieke opmerking toevoegen. Handig als er iets onduidelijk is en je graag wat extra uitleg van iemand wilt hebben. Door zijn of haar naam aan een opmerking toe te voegen, verschijnt de persoon vanzelf in beeld. Tik deze aan om ze in de opmerking te taggen.

Omdat iedere gebruiker in een groep zijn eigen kleur krijgt, kun je in een oogopslag zien wie er een bepaald deel van een document aan het aanpassen is. Handig, zeker als je snel even op je iPhone iets na wilt kijken terwijl je onderweg bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 januari 2016 om 9:45
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.