Belastingdienst envelope. Creative Commons.

Blauwe envelop binnenkort verleden tijd met app voor overheidspost

De Nederlandse overheid komt binnenkort met een app waarin je allerlei overheidspost kunt ontvangen. De app maakt deel uit van de 'Vaarwel blauwe envelop'-campagne en stuurt je meldingen zodra er nieuwe post klaar staat.

De blauwe envelop moet binnenkort uit de brievenbussen verdwijnen, zo was al enige tijd bekend. Steeds meer post van overheidsinstanties wordt verstuurd naar de Berichtenbox op Mijn Overheid, maar om het nog makkelijker te maken verschijnt er binnenkort ook een app voor iOS. In deze app vind je alle overheidspost, zodat je belangrijke mededelingen bij de hand hebt.

Belastingdienst envelope op deurmat

Blauwe envelop vervangen door app

In de toekomstige app moet je inloggen met je DigiD, waarna al je overheidspost in de app te zien is. De app moet een melding geven zodra er nieuwe post voor je klaar staat. Op dit moment doet de Berichtenbox in Mijn Overheid hetzelfde, maar dan via e-mail. Bijlages openen via de app moet ook een mogelijkheid worden.

In de app ontvang je allerlei soorten post van de overheid, zoals de bekende blauwe envelop van de Belastingdienst. De nu nog naamloze app zal halverwege 2016 te downloaden zijn voor iOS en Android. Eind februari beginnen de interne tests.

Meer overheidsapps

Het is niet de eerste keer dat de overheid een app uitbrengt om de communicatie te digitaliseren. Vorig jaar kon iedereen (mits je voldeed aan de voorwaarden) voor het eerst aangifte doen via de speciale Aangifte-app. Ook voor het bekijken van je zorgtoeslag is er een aparte app beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2016, 10:30
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen belasting, overheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.