iPad Pro met keyboard

De iPad Pro Smart Connector kan accessoires updaten

De Smart Connector in de iPad Pro kan software-updates installeren op aangesloten accessoires, zo ontdekte een gebruiker van de iOS 9.3 beta. Op die manier is bijvoorbeeld het Logitech Create Keyboard van een update te voorzien.

Dat iOS 9.3 een grote update wordt met veel nieuwe functies was al duidelijk. Naarmate er meer betaveresies verschijnen duiken er echter steeds meer functies voor iOS 9.3 op. Zo blijkt nu dat de Smart Connector van de iPad Pro software-updates kan installeren voor accessoires. Het werkt vanaf de tweede beta van iOS 9.3.

iPad Pro met keyboard

Smart Connector kan accessoires updaten

De nieuwe functie van de Smart Connector werd ontdekt door Stefan Wolfrum, een Duitse ontwikkelaar die na het installeren van iOS 9.3 beta 2 zijn Logitech Create Keyboard aan zijn iPad Pro koppelde.

Pop-up toont installatieproces
Smart Connector kan accessoires updatenOp dat moment verscheen er een melding in beeld met de vraag of hij het toetsenbord nu of later van een update wilde voorzien. Vervolgens zie je aan het percentage hoe het ervoor staat met de installatie. Als deze teller de honderd procent bereikt verdwijnt het bericht, en krijg je dus ook niet te zien wat de update aangepast heeft.

Gebruikers van het Logitech Create Keyboard konden zonder die info ook zelf wel achterhalen waarom er een update nodig was. Verschillende gebruikers klaagden namelijk over vertraagde toetsinvoer. Ook klaagden ze dat het toetsenbord in enkele gevallen een ingedrukte toets helemaal niet doorgaf. Die problemen zouden na het installeren van de firmware-update opgelost zijn.

De tweede beta van iOS 9.3 verscheen eerder deze week voor ontwikkelaars en is sinds gisteravond ook voor publieke betatesters te downloaden. Hoe dat precies werkt kun je lezen in het onderstaande artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2016, 8:50
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen ios 9.3, ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.