Google Coordinate: iPhone-app voor het aansturen van buitendienstmedewerkers

Google heeft een iPhone-app voor Google Coordinate uitgebracht. Met de app kun je buitendienstmedewerkers aansturen, taken toewijzen en voortgang bewaken.

google coordinate iconGoogle heeft vandaag een nieuwe iPhone-app uitgebracht voor zakelijke gebruikers. Met de app Google Coordinate kunnen bedrijven zien waar werknemers zijn en wat ze aan het doen zijn. Het is bijvoorbeeld handig voor bedrijven met veel buitendienstmedewerkers of koeriersdiensten. Bedrijven moeten een Google Maps Coordinate-licentie hebben om de app te kunnen gebruiken. Je kunt vanuit de Google Coordinate-app taken toewijzen aan medewerkers die onderweg zijn, bijvoorbeeld wanneer ze bij een bepaalde klant in de buurt zijn.

google coordinateMedewerkers melden in de app dat ze op weg zijn naar een bepaalde klus (en ook welke klus dat is) en melden bovendien wanneer ze klaar zijn met een klus. Dit werkt met behulp van check-ins. De collega’s op kantoor zien welke taken al zijn toegewezen, geaccepteerd en afgerond. Ze kunnen daarvoor ook Google Maps in de browser gebruiken. De dienst verzamelt de realtime locatie van teamleden. Ook als medewerkers binnenshuis aan het werk zijn, kun je zien waar ze zich ongeveer bevinden. Hiervoor zijn Google Indoor Maps beschikbaar.

Medewerkers die onderweg zijn zien in de app een lijst met de taken die ze moeten uitvoeren. Ze checken in zodra ze met een klus beginnen. Volgens Google ontstaat er zo minder miscommunicatie over waar iedereen mee bezig is en leidt het tot een hogere productiviteit. Via hun mobiele telefoon kunnen medewerkers details zien over de klus die ze moeten uitvoeren, zoals de locatie, omschrijving van de opdracht, aantal verstreken minuten sinds de taak werd toegewezen en aantal minuten dat een klant zit te wachten. Aan de hand van zelfgekozen POI’s kun je locaties waar je vaak komt snel terugvinden. Van elke medewerker is een locatiehistorie te bekijken.

De app werkt alleen met een Google Maps Coordinate-licentie, dus niet met Google-accounts van consumenten.

Downloaden: Google Coordinate (gratis, licentie vereist, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 18:23
Categorie Apple
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.