Masimo iSpO2: zuurstofniveau in bloed meten met iPhone-accessoire

De Massimo iSpO2 is een zuurstofmeter voor je iPhone. Hiermee kun je het zuurstofniveau in je bloed en je hartslag achterhalen.

iSPO2Masimo heeft tijdens technologiebeurs CES de iSpO2 getoond, waarmee iPhone-bezitters makkelijk hun hartslag en zuurstofgehalte in het bloed kunnen meten. Het accessoire is vooral bedoeld voor sporters die de hoeveelheid zuurstof graag willen bijhouden om hun training hierop te kunnen aanpassen. Voor medisch gebruik is de iSpO2 echter niet bedoeld. Masimo specialiseert zich normaal gesproken in meetapparatuur voor in bijvoorbeeld ziekenhuizen.

De iSpO2 is een clip die je over je vinger heenschuift, waarna je de andere kant aansluit op de dockconnector van je iPhone. Het accessoire heeft een 30-pins-connector, maar werkt ook in combinatie met een Lightning-adapter. Via een bijbehorende app worden vervolgens de metingen afgelezen en opgeslagen. Masimo is zeker niet de eerste die dit mogelijk maakt op je iPhone: vorig jaar werd op CES nog de Zensorium Tinke getoond, waarmee je grotendeels hetzelfde kunt meten.

Voor Masimo’s bloedzuurstofmeter moet diep in de buidel getast worden: het accessoire wordt verkocht voor 249 dollar. Dat terwijl de Tinke voor 119 dollar over de toonbank gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 15:46
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.