Reacties voor: Google gaat batterijproblemen Chrome voor Mac aanpakken

Chrome gaat binnenkort zuiniger om met de accu van je Mac. Google gaat een aantal batterijverbeteringen voor Chrome introduceren.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 11 reacties

  1. “Kasting belooft daar eindelijk een einde aan te maken: een aantal verbeteringen moeten ervoor zorgen dat Chrome bijna net zo efficiënt als Safari wordt.”

    Als ik leidinggevende was aan meneer Kasting dan zou ik toch geen genoegen nemen met “bijna”…

  2. Allemaal leuk en aardig, maar het is elke weer Safari is nu beter, Chrome is nu nog beter, Firefox is nu weer beter.. Ik blijf gewoon lekker bij Safari 😉

  3. Origineel geplaatst door jochem

    “Kasting belooft daar eindelijk een einde aan te maken: een aantal verbeteringen moeten ervoor zorgen dat Chrome bijna net zo efficiënt als Safari wordt.”

    Als ik leidinggevende was aan meneer Kasting dan zou ik toch geen genoegen nemen met “bijna”…

    Precies wat ik ook dacht! Wat een ambitie om ‘bijna’ net zo efficiënt te willen zijn.

  4. Laat ze eerst maar eens even het ‘onderwaterverkeer’ gaan stoppen. Bij het opstarten van chrome (dus nog geen pagina geladen!) wordt al contact gemaakt met 56 (!!) servers. Zelfs na het sluiten van het enige lege tabblad blijft hij regelmatig contact zoeken met servers. Verder zit er ook veel UDP verkeer bij. Het is volkomen onduidelijk waar dat voor is, maar omdat ik daar een heel slecht gevoel bij heb, maar een regeltje gedefinieerd die dat verbiedt. Chrome wordt hier alleen gebruikt als het echt niet anders kan.

  5. Origineel geplaatst door devlaam
    Laat ze eerst maar eens even het ‘onderwaterverkeer’ gaan stoppen. Bij het opstarten van chrome (dus nog geen pagina geladen!) wordt al contact gemaakt met 56 (!!) servers. Zelfs na het sluiten van het enige lege tabblad blijft hij regelmatig contact zoeken met servers. Verder zit er ook veel UDP verkeer bij. Het is volkomen onduidelijk waar dat voor is, maar omdat ik daar een heel slecht gevoel bij heb, maar een regeltje gedefinieerd die dat verbiedt. Chrome wordt hier alleen gebruikt als het echt niet anders kan.

    Dat verklaart veel! Ook al wisten we wel dat Google graag van alles doet met onze gegevens wat we liever niet willen weten.
    Ik heb interesse in dat regeltje. Wat heb je precies ingesteld?

  6. Ik ook!

  7. I also would not expect Chrome to have magically closed the entire battery life performance gap with Safari. There’s still a lot to do. But the trend line should go in the right direction.

    Geeft ie later in de reactie nog eens aan. Chrome zal nooit beter presteren of volledig gelijkwaardig. Safari is nou gewoon voor het OS gebouwd, dus zal altijd een stap voor zijn. Helemaal in El Calitan is ie een stuk vlotter, dus ik ben langzamerhand mezelf aan het dwingen aan Safari te gebruiken, zal op de Mac ongeëvenaard blijven.

  8. Google chrome helper vreet ook way to much ram en cpu.

  9. Heb liever dat ze silverlight 32bits weer gaan ondersteunen :/

  10. Origineel geplaatst door Freaky
    Heb liever dat ze silverlight 32bits weer gaan ondersteunen :/

    Silverlight is terminaal, dat gaat niet gebeuren.

  11. @Gerben: Dit kun je het beste met Little Snitch doen. Daar kun je per applicatie instellen wat er uit mag (standaard firewall blokkeert alleen inkomend verkeer) en je krijgt meteen zicht op wat er onder water allemaal gebeurd. Het vereist wel een beetje “in regelen”, maar daarna wil je niet meer zonder.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.