Google Chrome vernieuwd.

Vier handige vernieuwingen in Google Chrome voor iOS en desktop

Google Chrome bestaat tien jaar en om dat te vieren is er voor zowel de desktop als iOS een nieuwe versie met enkele handige vernieuwingen, een nieuw design en meer.

Nieuwe Google Chrome: vier belangrijke verbeteringen

Chrome, de webbrowser van Google, heeft met versie 69 een compleet nieuwe versie gekregen. Het maakt niet uit op welk device je Google Chrome gebruikt: elke versie is voorzien van nieuwe functies en een aangepast design. We zetten de vier belangrijkste verbeteringen van de nieuwe Chrome op een rijtje.

#1 Nieuw design is vooral rustiger

Zodra je Google Chrome 69 voor het eerst opstart, zul je zien dat de browser er een stuk rustiger uit ziet. Vooral op de Mac en pc is het verschil met de vorige versie groot. De hoeken zijn afgerond in plaats van puntig, er zijn nieuwe icoontjes en de kleuren zijn wat prettiger om te zien. Voor wie van is van favicons is het goed om te weten dat deze makkelijker te zien zijn. In de iOS-versie is de knoppenbalk naar onderen verplaatst, net als in Safari. Je kan de knoppen ook ingedrukt houden om sneller bepaalde functies te gebruiken, zoals een nieuw tabblad openen of je geschiedenis bekijken.

Google Chrome 69 voor iOS met nieuw design en knoppenbalk.

#2 Sneller zoeken met de zoekbalk

De zoekbalk gebruik je voor zoekopdrachten en het invoeren van websites. De nieuwe versie van deze zoekbalk geeft nu meteen antwoorden op bepaalde vragen, zonder dat je op enter hoeft te tikken. Wil je bijvoorbeeld weten hoe oud Donald Trump precies is, dan hoef je alleen maar ‘leeftijd donald trump’ in te voeren, waarna het antwoord meteen onder de zoeksuggesties staat. Dit werkt bij publieke figuren, maar bijvoorbeeld ook bij het opvragen van weersinformatie en vertalingen.

De zoekbalk zoekt bovendien naar je reeds geopende tabbladen om te voorkomen dat je nog een extra tabblad met bijvoorbeeld iCulture opent. Binnenkort is het ook mogelijk om hier naar bestanden in je Google Drive te zoeken.

Zoeken in Google Chrome 69 op Mac.

#3 Betere wachtwoordbeheerder en invullen van gegevens

De ingebouwde wachtwoordbeheerder in Google Chrome is volgens Google makkelijker in gebruik. Zo stelt Chrome automatisch een nieuw sterk wachtwoord voor, dat automatisch bewaard wordt op zowel de desktop als op je iPhone en iPad. Dit komt overeen met iCloud-sleutelhanger, die ook automatisch wachtwoord aanmaakt en bewaart. Veiligheid is tegenwoordig extra belangrijk en een uniek en sterk wachtwoord per website en dienst verkleint de kans dat je accounts gehackt worden.

Bovendien worden wachtwoorden, adressen en andere gegevens nauwkeuriger ingevuld. Dat bespaart dus tijd als je bij een online bestelling je persoonsgegevens in moet voeren. De informatie wordt opgeslagen in je Google-account en is dus overal beschikbaar.

#4 Verbeteringen in de iOS-functie

We noemden de nieuwe werkbalk in de iOS-versie al, maar er zijn nog meer verbeteringen voor Chrome die je alleen op de iPhone en iPad terugvindt. Het tabbladraster is opnieuw ontworpen. De voorbeelden van je tabbladen zijn een stuk groter voor betere navigatie en door ze te verslepen pas je de volgorde aan. Google heeft ook een 3D Touch-actie op het appicoon toegevoegd, zodat je snel belangrijke functies kan bereiken.

Google Chrome 69 tabbladen en 3D Touch.

Al met al is Google Chrome er op alle apparaten beter op geworden. Je vindt de nieuwe versie van Chrome voor iOS in de App Store. De desktopversie download je via de website. Heb je al Google Chrome, dan werk je deze bij door Chrome te openen en in de menubalk te klikken op Chrome > Over Google Chrome.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2018, 9:18
Bron Bron Google
Categorie Apps
Onderwerp chrome
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.