Reacties voor: Google Books uit de App Store verwijderd

Google's boeken-app Google Books is uit de App Store verwijderd. Een reden heeft Apple niet gegeven, maar het heeft vermoedelijk met het nieuwe verkoopbeleid te maken. Apps mogen content verkopen, maar dit verkoopkanaal moet via Apple lopen.
Lees het complete artikel → Google Books uit de App Store verwijderd
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. De voorwaarden veranderen bij elke scheet die Opa Steve laat en dat zijn er nog al wat, de laatste tijd 😉

    Walgelijk beleid van Apple, wordt tijd voor echte concurrentie 😉

  2. Betekent dit nu dat Zinio en AKO er eerdaags ook uit vliegen? Zou wel logisch zijn, omdat zij ook niet aan de regels van Steve voldoen.

  3. Apple is druk bezig zo veel mogelijk vijanden te maken met partijen die hebben meegeholpen aan hun succes…
    Adobe (zonder postscript en hun software was Apple nooit zo gegroeid), Samsung (leverancier onderdelen), Google (Maps op iPhone).

    Stomstom.

  4. Gaat goed. Nog even en de eu kan dit keer geld op gaan halen bij apple ipv microsoft wegens misbruik van macht. Komt goed uit, eu kan nog wel wat geld gebruiken 🙂

    Maar inderdaad gaat helemaal de verkeerde kant uit, beetje productbescherming accoord, maar dit gaat toch helemaal de verkeerde kant op.

  5. Origineel geplaatst door frits
    Gaat goed. Nog even en de eu kan dit keer geld op gaan halen bij apple ipv microsoft wegens misbruik van macht. Komt goed uit, eu kan nog wel wat geld gebruiken Maar inderdaad gaat helemaal de verkeerde kant uit, beetje productbescherming accoord, maar dit gaat toch helemaal de verkeerde kant
    op.

    Apple is tegenwoordig vele malen erger dan Microsoft ooit is geweest!

    Dus het is inderdaad de hoogste tijd om deze arrogante Apple even flink te schillen 😉

  6. Aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat je in-app aankopen altijd via een betrouwbare bron kunt doen (met dezelfde login) en dat die aankopen niet ‘verdwijnen’ als de aanbieder bv. ermee stopt en je de app weer download.
    Ze brengen het een beetje raar, maar ik denk dat ze wel een punt hebben. Google kan je nog wel vertrouwen voor betalingen lijkt me, maar dan kunnen ze ook niet verbieden dat vage taiwanese bedrijven zelf hun betalingen gaan regelen met een mogelijke scam als gevolg.

  7. @Sander:

    Dan kan je het complete internet wel afsluiten… Ik kan immers wel gewoon via Safari op internetwinkels wat kopen en dat is mijn eigen verantwoordelijkheid. Apple hanteerd met de appstore een klinkklare monopoliepositie. Als ik een boek goedkoper kan kopen bij Google Books dan via de appstore, dan moet ik die keuze kunnen maken, Apple ontneemt die keuze zo. Dit is ultieme dictatuur.

  8. @Alchemist

    ‘Dan kan je het complete internet wel afsluiten…’
    Ssst! breng Steve nu niet op nig meer ideeën 🙂

  9. Met de app kon je gekochte boeken van Apple’s gelijknamige boekenservice lezen.

    Google’s boekenservice.

  10. Apple is niet de enige die regels stelt voor verkoop in hun winkel. Albert Heijn bijvoorbeeld doet dat ook maar dan andersom. Is je vraagprijs te hoog, verdwijnen je producten uit het schap.

    Citaat: Vrumona waarschuwde in een advertentie in landelijke ochtendkranten dat consumenten mogelijk mis zullen grijpen als zij zoeken naar flessen, blikken en pakken van Crystal Clear, Royal Club, Sisi en Sourcy. Albert Heijn heeft besloten deze producten uit de schappen te halen als gevolg van een zakelijk verschil van mening, aldus de producent. Het dochterbedrijf van Heineken maakt onder licentie ook onder meer Pepsi, 7UP en Schweppes.

    Het is niet de eerste keer dat Albert Heijn een cola-merk uit de schappen haalt. In 2007 stopte Albert Heijn wekenlang met de verkoop van Coca-Cola, dat een hogere prijs wilde voor zijn producten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.