Reacties voor: Google: ‘Android is gecreëerd om iPhone-monopolie te voorkomen’

Google VP Vic Gundotra heeft tijdens een keynote in San Francisco voor ontwikkelaars een aantal rake opmerkingen geplaatst richting Apple. Hierdoor wordt eens te meer de rivaliteit tussen beide bedrijven duidelijk.
Robin van t Slot -

Reacties: 47 reacties

  1. Goh is er iemand wakker geworden, dit wist iedereen met een gezond verstandvyoch allang 🙂

  2. Als Android telefoon en iPod Touch gebruiker kan de concurrentie goed voor mij zijn.

  3. Concurrentie is altijd goed voor de eindgebruikers, laat maar komen :)!
    (Leuk filmpje ook)

  4. Ehm Google zegt wat Wij beheersen de zoekfunctie de videomarkt en wat al niet meer en we jatten info van u terwijl we foto’s van u omgeving maken. Hoezo is Apple draconisch?

  5. Google probberd juist markt te veroveren door van alles na te doen. Wat een belachelijk bedrijf, ik begin steeds meer hekel te krijgen aan de zoekmachine.

  6. Mooi de concurentie:) laat maar komen. Hopelijk brengt daardoor apple 2 telefoons uit per jaar. Anders gaan ze verliezen…

  7. Dit is toch een duidelijk gevalletje van de pot en de ketel…

  8. nog een leuk detail op 3:37 loopt ie toch duidelijk voor een macbook langs.

  9. Eigenlijk kan ik dit pas goed beoordelen na WWDC in juni. Dan pas kan ik bepalen of Google beter is of niet.

    Ik laat alleen alvast 1 ding even weten(zwerft door mijn hoofd heen): Google is nu rap tempo allerlei services aan het over nemen die Apple eerst alleen had(Omdat de concurrentie het eerst niet had, omdat de concurrentie daar niet over heeft nagedacht, enzo). Dat is goed, hoe meer concurrentie, hoe beter, maar ik vraag me dan af: gaat Google dan precies de zelfde kant waarin Apple zich nu verkeert, dat een zogenaamde monopolist zou zijn, juist omdat ze zoveel gaan verkopen en zoveel gaan ontwikkelen nu en in de toekomst?(serieuse vraag). Ben je dan niet gewoon beter af bij Apple, omdat het in de toekomst een belangrijke speler gaat worden maar niet de grootste?(Ook een serieuse vraag)

  10. En gelukkig wordt het allemaal vreselijk goedkoop bij Google, dankzij de bescheiden reclames:

    Kijk maar eens naar dit fijne ‘nieuwsbericht’

  11. Was Google nou niet juist het bedrijf wat probeert te monopoliseren?

  12. Origineel geplaatst door Peter Diertens
    En gelukkig wordt het allemaal vreselijk goedkoop bij Google, dankzij de bescheiden reclames:Kijk maar eens naar dit fijne ‘nieuwsbericht’

    Ik weet niet. Is dat bericht echt wel waar? Of is het gewoon een geintje zoals dat hebt in de VS, zoals bij de Daily Show?

  13. Hadden ze dat nou maar niet gedaan, dan hadden we tenminste niet zo’n gezeik gehad en was het gewoon makkelijk en duidelijk gebleven.

  14. Origineel geplaatst door JMO
    Origineel geplaatst door Peter DiertensEn gelukkig wordt het allemaal vreselijk goedkoop bij Google, dankzij de bescheiden reclames:Kijk maar eens naar dit fijne ‘nieuwsbericht’Ik weet niet. Is dat bericht echt wel waar? Of is het gewoon een geintje zoals dat hebt in de VS, zoals bij de Daily Show?

    Natuurlijk is dat niet waar 😉 Onion News Network heeft alleen maar van zulke grappige nieuwsberichten. Ze kunnen echt alles heel mooi uitvergroten. Hilarisch 🙂

  15. Snap ik enerzijds, maar apple blijft orgineel/innovatief,design,prijs-kwaliteit.. in ieder sigment overigens.. Want more, pay more.. be original..

  16. Origineel geplaatst door Michael
    Ehm Google zegt wat Wij beheersen de zoekfunctie de videomarkt en wat al niet meer en we jatten info van u terwijl we foto’s van u omgeving maken. Hoezo is Apple draconisch?

    You got that right! Niets meer aan toe te voegen…

  17. Hahaha mensen dat Onion News bericht xD
    Ga ook eens “The Onion Movie” kijken als je 1,5 uur lang niks logisch wilt meemaken 😛

    Tja, google, prima statement, maar ik zie Apple echt niet zomaar de telefoonmarkt overnemen… Volgens mij brengen ze echt nog steeds maar 1 telefoon per jaar uit, tegenover meerdere per jaar van meerdere concurrenten.

  18. Google doet hier aan geschiedvervalsing.

    Wanneer hebben ze Android opgekocht? 18 maanden voordat de iPhone werd gelanceerd! Of ze zijn helderziend, of ze proberen nu als ware Stalinisten de geschiedenis naar hun hand te zetten.

    Het bestaat niet dat ze in augustus 2005 (toen ze Android kochten) al wisten dat Apple de mobiele markt zou ‘monopoliseren’.

  19. Ach het is de gebruikelijke taal van een CEO praatje die de aandelenprijzen wat omhoog moeten stuwen. Allemaal met een flinke korrel zout nemen. Feit is dat de twee elkaar niet zo erg leuk meer vinden maar tegelijkertijd ook niet echt zonder elkaar kunnen. Kijk maar naar de vele geïntergreerde apps van Google in de iPhone. Als Google de stekker uit YouTube trekt en de filmpjes niet meer converteert dan zit Apple echt wel in de problemen. Anderzijds levert Apple veel geld aan Google op door in Safari Google nog steeds als standaard zoekdienst in te stellen.

    Het zal allemaal wel meevallen want als deze twee echt ruzie gaan maken dan donderen ze allebei van hun sokkel (en lacht Microsoft zich een slag in de rondte).

  20. Binnenkort komt ook GoogleTV terwijl er al AppleTV was

  21. Lol @snikcker.. Precies wat ik dacht..

    Niet van het fiom feitje, maar come-on.. 1telefooon per jaar, 1 OS Update per jaar.. Dit kan je moeilijk monopoliserend noemen. Dat is een goed idee uitgewerkt, niet meer niet minder (flash). Mooi dat ze met android tegenwicht wilden geven! Ik zag het palm/nokia/rimm niet doen op dat moment..

  22. Its very easy for apple fan boys to attack android as for them apple is thier life , but the one great thing about both systems is that apple and google try to outwin eachother with higher spec phones and better updates , there is only one winner here and thats you if you love apple it will get better as will android , but in the end one will die like the betamax / vhs war , and on that the winner was the cheaper poorer model , so whos going to be driven out of the market in a few years apple or google ? But for now atleast we get cool new phones and updates so we cant complain , only wish apple were not so anti old iphone as the 3g can run all the os4 functions , but apple wont let you have them , least the jailbreaking teams will help you get what you want an iphone that looks cool both outer and screen wise to

  23. Menigeen weet dat Google zelf een monopoly nastreeft en een gevaarlijk bedrijf aan het worden is! En ik moet eerlijk zeggen dat iedere creativiteit daarin ontbreekt want ze kopen ook nog eens alles…YouTube is het mooiste voorbeeld!

  24. @Stan: Het klonk al zo onwaarschijnlijk. Maar opzich, denk ik, zit er wel een kern van waarheid dan in wat ze zeggen.

  25. Lang leven concurrentie!
    Hoe meer bedrijven met “goede alternatieve” komen, hoe meer verbeteringen.

    Als slaat dit af en toe door naar patenten oorlog…

  26. Origineel geplaatst door Tom D
    Google probberd juist markt te veroveren door van alles na te doen. Wat een belachelijk bedrijf, ik begin steeds meer hekel te krijgen aan de zoekmachine.

    So? Ons hele bestaan bestaat nu eenmaal uit na-apen.

  27. Nu begint Android volwassen te worden. De nieuwe features zien er goed.

    Apple heeft de afgelopen 3 jaar sinds de aankondiging van hun eerste generatie iPhone kunnen heersen. In mijn optiek was er geen ander toestel dat werkelijk boven andere toestellen uitstak.
    De concurrentie voor Apple is dit jaar groter dan ooit met bijvoorbeeld Android dat volwassen is geworden, Samsung’s bada platform dat er goed uitziet en op kleinere schaal Palm/HP WebOs.

    Overigens had Gundotra wel enkele grappige uitspraken.
    Voor de mensen die het raar vinden dat er bij I/O Apple apparatuur werd gebruikt, de uitspraken die Gundotra deed die gingen alleen over de visie en het gebruik van de iPhone (OS).

  28. Niet alleen de iPhone wordt nagemaakt maar ook de manier van presenteren.

  29. Go Google! Laat Apple maar meer open worden 🙂

  30. @gserban: Precies, en wil elk bedrijf niet monopolie zijn op de markt? Net alsof Google dat zelf ook niet doet 😛 Die nemen oook alles over.

  31. Hmmmm de marktleider in zoekmachines? Google
    De marktleider in online video’s YouTube is van Google.
    En dan beschuldigen zij Apple er van dat zij mischien een monopolie kan krijgen in de mobiele telefonie komop de pot verwijt de ketel dat het zwart ziet.

  32. Een man, een telefoon. HI-LA-RISCH!!! als iedereen zin had om 700 euro uit te geven aan een telefoon dan zouden hier toch een stuk meer reacties staan.

  33. Waar twee honden (Apple Google) vechten om een been.…………………..

  34. Waar hebben we het allemaal over.. het gaat om een telefoon..een smartphone.
    Nou, mooi..Zijn zoveel bedrijven die die dingen maken en iedereen op zijn eigen manier..de 1 wat opener dan de ander..de 1 gebruiksvriendelijker dan de ander.
    Nou..ieder moet voor zich kiezen welke hij/zij wil en klaar. Niet de fanboy uithangen .

    Ik heb nu een iphone, misschien over een tijdje wel een Android, en misschien over 2 jaar wel weer een iPhone..Ik kies gewoon wat ik op dat moment wil..

  35. @Bart
    Klinkt als een filmtrailer 🙂

  36. @thumper_uk: I’m not sure if one is gonna die like betamax/vhs or HD-DVD/Blu-Ray…
    I mean HTC, Nokia, Samsung, Sony Ericsson co-exist, why shouldn’t Android and iPhone OS learn to co-exist?

  37. Origineel geplaatst door Tom D: Google probberd juist markt te veroveren door van alles na te doen. Wat een belachelijk bedrijf, ik begin steeds meer hekel te krijgen aan de zoekmachine.

    Dus omdat Google ook een telefoon maakt (net zoals vele bedrijven), krijg je een hekel aan de zoekmachine..? Interessante logica.

  38. @Ruben: en AppleTV is een mislukte namaak van Windows Media Center, die er voor Apple TV was. Daar noem je trouwens een regelrechte flop van Apple: AppleTV kan niet eens de twee meest gebruikte videoformaten (AVI met srt ondertiteling en FLV) afspelen. Mooi voorbeeld waarom de gesloten houding van Apple niet altijd de beste keuze is.

  39. Wat een BS. Het gaat maar om 1 ding: geld verdienen. Dankzij Apple worden ze zelf niet als monopolist gezien, in hun grootste inkomstenbron: adverteren. Ongelooflijk dat Google een vertegenwoordiger zulke uitspraken laat maken. Inderdaad, een verhaal van een pot en een ketel.

  40. Als [Google] niets deed, stonden we voor een draconische toekomst, waar één man, één telefoon en één provider de dienst uitmaakten. Dat is geen toekomst die wij willen.”

    Blablabla, dat volwassen mensen zo ontzettend zielug kunnen doen, en dan ook nog allerlei onwaarheden gaan roepen. Apple had in het eerste kwartaal van 2010 een marktaandeel van 15,4%. Dat is inderdaad wel een schrikbarend ‘monopolistisch’ cijfer! En er zijn genoeg aanbieders, dus dan is er ook helemaal geen sprake van een monopolie. Heeft die kerel van Google wel opgelet bij economie op school?

    Als Apple in deze markt groot wordt, komt dat enkel omdat er zoveel klanten een iPhone kopen, niet doordat Apple een monopolist is. Wel fijn dat Google ons nu gaat redden!

  41. Whaha monopoly ze hadden het verhaal zeker van Zwamhannes Consultancy Inc. die het ook aan Apple verkocht heeft
    (en Dell en tighonderd anderen)

  42. @Ruben:
    Jij begrijpt dat dus duidelijk niet: Apple TV is voor het streamen van iTunes media op je TV, terwijl google TV is bedoeld voor internet op je TV, kijk hier maa:
    http://www.youtube.com/watch?v=diTpeYoqAhc&feature=player_embedded#!

  43. Google en Apple zorgen voor wederzijdse concurrentie zodat er geen monopolie is, zodat ze niet verplicht worden te splitsen wegens monopolievorming.

  44. Wel frapant dat Google apple in alles na doet.

    apple met de Apple TV
    Google met de Google TV

    Apple met de iphone en iPhone OS
    Google met de Google Phone en Android

    Apple met een solide OS en browser
    Google met een Chrome OS en browser

    Apple met een unike manier van presenteren
    Google neemt ook hier weer de zelfde tactiek over.

    Waar is de eigen fantasie?
    Waarom doet iedereen elkaar maar na dezer dagen.
    (ook apple doet anderen na…daar niet van. Al gebeurt het vaker anders om)

  45. Op ongeveer 3:38 zie ik dan toch weer zo’n gave Apple laptop staan bij de Google-presentatie…

  46. Google de grootste afnemer van de Mac. Zouden ze nu andere computers kopen? Ik zie de grote vriendschap van beide bedrijven die ze ooit hadden langzaam of is het ondertussen al snel wegvloeien. Je kunt wel zien dat Google niet de enige bedrijf is die bang is dat Apple een monopolie krijgt in wat dan ook. Ze reageren veel sneller dan ooit op nieuwe producten van Apple, wat ze toen niet deden met het na-apen van de iTunes store. Apple een monopolie? Volgens mij alleen maar met hun iTunes, iPod en App store. Volgens mij heeft Google een veel grotere monopolie op het net, en dat zouden ze zeker niet erg vinden! Google een na-aper van Apple? Ja alleen zijn de ideen van Apple stukken beter. Zeg nou eens eerlijk die gast van Google heeft geen uitstraling of verre weg de charisma van Steve Jobs.

  47. Origineel geplaatst door sjourd
    Wel frapant dat Google apple in alles na doet.apple met de Apple TV Google met de Google TVApple met de iphone en iPhone OS Google met de Google Phone en AndroidApple met een solide OS en browser Google met een Chrome OS en browserApple met een unike manier van presenteren Google neemt ook hier weer de zelfde tactiek over.Waar is de eigen fantasie? Waarom doet iedereen elkaar maar na dezer dagen. (ook apple doet anderen na…daar niet van. Al gebeurt het vaker anders om)

    Ohja, want Apple was als eerste met al die dingen die jij nu opnoemt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.