Treindilemma’s (Column)

De wekelijkse column van columnnist Rutger heeft deze week als onderwerp de keuzestress bij het kiezen van de juiste trein-applicatie. Trein, NS Reisplanner Xtra of toch 9292ov Pro?
Rutger de Quay - · Laatst bijgewerkt:

Treinperron NS Station DriehuisWelke treinapplicatie moet ik in naam der iPhone-applicaties gebruiken? Trein? Of de NS-applicatie? Ik raak ontregeld door een spoorwegdilemma: ik loop met twee applicaties rond die precies hetzelfde doen. Alleen ik weet niet welke ervan nou zo fantastisch is dat het gebruikswaardig is. Help!?

Er waren tijden in mijn leven welke ik sleet met een iPhone en een applicatie om treinreizen mee te plannen. Dit was Trein, wat trouwens destijds automatisch en voor de hand liggend was, gezien er maar één applicatie was welke dat aan kon. Deze applicatie bespaarde me panische rondjes rennen op stations en psychologische angsten wegens mogelijke gesprekken met NS-medewerkers. Ik liep tijdens de vele treinreizen die ik maakte dankzij Trein in volle relaxtheid door stationshallen, met om mij heen gestresste mensen die zich als een gek naar borden en NS-medewerkers haastten en ik bespaarde uren reistijd wegens handige overstappen die ik niet zou maken zonder de Trein-applicatie. Die tijd is makkelijk te benoemen: het was simpel en er viel nergens over te twijfelen, gezien je simpelweg gewoon geen keuzestress had.

Nu wist ik wel dat mijn vrienden van de NS ook aan zo’n soortgelijke app werkten. Maar gezien ze dat al een eeuwigheid riepen – en ik voor mijzelf nog gelukkig getrouwd was met de Trein-applicatie – riep ik heel hard dat ik de NS-applicatie niet zou gaan gebruiken om de doodeenvoudige reden dat er weinig meer beter kon aan Trein. Maar toch … omdat ik regelmatig ontrouw ben en vooralsnog niet investeer in relaties, downloadde ik uit nieuwsgierigheid de NS Trein-applicatie (red: Review: NS Reisplanner Xtra). En ik speelde er een beetje mee. En ik concludeerde dat het best redelijk was.

Afgelopen zaterdag deed zich een persoonlijk dilemma voor op het treinstation in Nijmegen: welke applicatie ging ik gebruiken? Ik moest een overstap maken – ik ging naar Amersfoort – maar welke app ging me vertellen hoe ik daar het snelste kwam? Beide apps gaven hetzelfde antwoord, en sindsdien ben ik een beetje wanhopig.

Daarom lijkt het me hier een goed discussiepunt: welke treinapplicatie (waarbij ik neig naar Trein en NS Reisplanner Extra – maar mocht je de 9292OV app noemenswaardig vinden, gooi hem vooral in de groep!) gebruikt een mens anno mei 2010? Waarom is een bepaalde app beter? Welke app ziet er beter uit? Ik ben zelf een beetje vastgeroest aan de Trein-applicatie, maar ik kom er langzaam achter dat beide nadelen en voordelen hebben (wat meestal zo is bij overwegingen die Een Mens maakt trouwens). Omdat ik een beetje wanhopig aan het worden en mijn volgende geplande treinreis al op de lijst staat, vraag ik U (de lezer, dus): wat vindt u?

Foto: Joost J. Bakker IJmuiden, CC via Flickr

Dit is de zesde column van Rutger de Quay (1995), onze columnist die elke vrijdagmiddag zal verhalen over zijn persoonlijke belevenissen met zijn iPhone. Rutger won met zijn weblog Koekjesfabriek.com in 2009 een DutchBloggie-award voor het “Beste Persoonlijke Weblog”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2010, 2:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ns reisplanner, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.