Google Android heeft ook een ‘kill switch’

Google's Android blijkt ook een kill switch te hebben, net als Apple's iPhone-platform. Maar Google doet er niet geheimzinnig over en heeft zelfs een compensatieregeling bedacht voor mensen die ongewenste applicaties hebben gekocht.

androidEr was een paar maanden geleden veel ophef over de ‘kill switch’ van Apple, waarmee het mogelijk zou moeten zijn om applicaties op afstand te deactiveren. Maar Apple is niet de enige: in de voorwaarden van Android Market staat dat Google ook beschikt over een ‘remote kill switch’ waarmee ze gebruikers kunnen beschermen tegen kwaadaardige applicaties of gevallen waarbij de privacy van gebruikers in gevaar komt. En dat is vreemd, want Google benadrukte juist dat ze de markt helemaal vrij zouden geven: geen ballotagecommissie, geen beperkingen en geen censuur. Maar Google pakt het toch anders aan.

In de eerste plaats doen ze niet geheimzinnig over de ‘kill switch’: het is niet iets wat later toevallig aan het licht komt, maar het staat zonder omhaal van woorden in de voorwaarden. Ten tweede hebben ze ook gedacht aan een compensatieregeling voor gebruikers die applicaties hebben gekocht. Verder is het zo dat Google’s kill switch eigenlijk logischer is dan die van Apple: omdat er geen controle vooraf is, moet er toch een mechanisme zijn om allerlei rotzooi uit de Android Market te halen. Al is het alleen maar omdat Google vast niet wil worden aangeklaagd vanwege een aanstootgevende applicatie die door een of andere anonieme gek is gepubliceerd.

Overigens is het bij de kill switch van Apple nog helemaal niet duidelijk hoe die precies werkt. De kans dat Apple op afstand zomaar allerlei applicaties kan deactiveren, lijkt wat klein.

Via: Computerworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2008, 17:00
Categorie Apple
Onderwerpen android, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.