Reacties voor: Glazen screenprotector levert soms problemen op bij iPad Pro 2018

Het touchscreen van de iPad Pro 2018 reageert soms slecht als er een glazen screenprotector op is geplakt. Merk jij dat de gevoeligheid van het touchscreen is afgenomen, dat de Apple Pencil niet meer werkt of dat Face ID hapert? Dan lees je in dit artikel wat je eraan kunt doen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Ik heb dit ook wel eens. Zeker met de apple pencil.. ik heb geen screen protector… denk dat het aan de ipad ligt🙄

  2. Niet alleen op de 2018, ik heb er op de pro 11 inch ook last van.

  3. Beste ICulture, wat is nu precies de oplossing voor de verminderd aanrakings gevoeligheid?( of lees ik er over heen?)

    Dit is niet een paar gebruikers, kijk maar eens op macrumours. Daar staan pagina`s vol met klachten.

    Bij mij gaven alle geprobeerde glazen protectors gevoeligheid problemen. Nu met een plastic uitvoering is het voor 95 opgelost. Soms hoor ik Nog een toets aanslag als ik type die er niet is.

    Face id is simpel opgelost door een protector te kiezen met een uitsparing. Al is mijn ervaring dat met een glas protector over de sensor hij simpelweg zegt dat de sensor geblokkeerd is. Dus werkt jullie oplossing jammer genoeg niet.

    Dit probleem bestaat al vanaf de release dag, jammer dat het lang duurt voordat het hier aandacht krijgt.

  4. Het beste dat je eraan kunt doen, is gewoon géén screenprotector gebruiken. Het glas van iPad (en iPhones) is sterk genoeg.

  5. Goedkopere oplossing: geen screenprotector. Als je de iPad in een (smart)cover hebt zitten zie ik het voordeel van een screenprotector sowieso niet. De cover geeft immers voldoende bescherming tijdens transport en/of als de iPad in een tas zit. Voor een iPhone kan ik me iets voorstellen bij een screenprotector maar bij een iPad niet.

  6. Ook ik heb al lang last van de problemen met een glazen screenprotector. Ook had ik dit met het eerdere ipad pro model. De dikte van de protectror zorgt er voor dat de pencil golvende strepen zet als je langzaam een rechte lijn trekt (zelfs met lineaal). Er is een oplossing voor zoals paper like, alleen dat is een matte screenprotector waardoor je beeld niet meer zo crisp en clear uit ziet, ook slijt de punt van het pencil wel sneller op de paperlike. Voordeel is wel dat het echt voelt alsof je op papier aan het werken bent. Dus voor de tekenaars onder ons is het de perfecte oplossing. Ik ben zelf nog op zoek naar een goede plastic protector die heel dun is en ook clear en niet mat. Als iemand iets weet, houd ik me aanbevolen.

  7. @Dennis: De mediadevil protectors werken goed en worden op het forum van Mac rumours ook aanbevolen.

    En waarom ik ze gebruik, om krassen te voorkomen. Tot op heden ging dat altijd zonder problemen.
    In geval van het verkopen van je Device creëert dit extra waarde. En heb je een kras dan vervang je de protector en niet het hele scherm. (Er hoeft maar 1 keer iets op te vallen, of tegen het scherm te stoten. Of je veegt over je scherm en er zit iets tussen zand vuil etc). Wil gewoon het risico niet lopen en deze oplossing is vrij eenvoudig en niet O duur als Apple care.

  8. @Bas:

    Dat er maar een heel klein ding hoeft te gebeuren voor een kras is inderdaad zo bij deze screenprotectors. Die krassen snel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.