Reacties voor: Gerucht: Bing gaat Google vervangen als standaard zoekmachine op de iPhone

Volgens Businessweek bestaat kans dat de Bing, de zoekmachine van Microsoft, als standaard zoekmachine geïntegreerd gaat worden bij de lancering van iPhone OS 4.0.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 71 reacties

  1. Ik hoop het niet, ik vind Google toch wel erg fijn.

    Als Apple nou eens bij de gadgets bleef en Google bij het zoeken dan was het allemaal een stuk makkelijker.

  2. Dat word dan sowiezo jailbreaken om weer terug te zetten op google. Allemaal leuk en aardig mn iphone maar waarmee ik zoek wil ik toch echt zelf bepalen.

  3. Dit moet een grap zijn toch… Ik bedoel kom op! Een Mircosoft integratie op een Apple toestel? Ik weet dat ze dat ook deden bij Microsoft Exchange, maar veel mensen gebruikten dat gewoon en hadden dat nodig, terwijl voor Bing genoeg andere alternatieven zijn. Het zal me erg verbazen als dit uiteindelijk uitkomt!

  4. Het is de standaard ingestelde zoekmachine.
    Je kan in de preferences vast nog wel kiezen voor Google.
    Nu heb je ook de mogelijkheid om Yahoo daar te krijgen.

  5. Dan wordt het wachten op Chrome voor de iPhone. Google-earth was al beschikbaar, dus ik denk dat google zelf ook wel zal komen met een applicatie google-maps.

  6. beetje vaag dit en hoop niet dat het gaat gebeuren bijna alles gebruik ik van google mijn:
    gmail
    google maps
    google Exchange
    Google agende
    google earth
    google picassa
    etc etc

    Bing dat is toch een carburateur? althans dat zat vroeger op mijn Zündapp 🙂

  7. Als ze kaarten / maps gaan vervangen hoop ik dag Google het los uitbrengt, het is namelijk ontzettend handig. Helaas zal dat wel het einde betekenen van de maps integratie in apps, iets wat mij sterk lijkt.

  8. Dzz. geen bezwaar als de miljoenen die Googlebaas Eric Schmidt als (nep)commissaris bij Apple opstreek, postuum aan haar klanten geretourneerd worden (al dan niet met die ene dollar van Jobs)

  9. Je kunt dat toch zelf veranderen op de iPhone onder instellingen?

  10. @Jelmer

    Dat hoop ik, want ik zit totaal niet te wachten op bing…

    Belachelijke beslissing van apple trouwens, gezien dat google 86% van de markt in handen heeft.

  11. Het lijkt mij een erg slechte zaak als Apple en google uit elkaar gaan. De google zoekmachine is natuurlijk de enige echte zoekmachine. Maar ook maps en youtube vind ik erg fijne apps. Met name de integratie van maps waardoor je elk adres meteen kunt opzoeken op de kaart vind ik ideaal. Apple zou erg aan usability inboeten als dit allemaal zou verdwijnen.
    Reactie aangepast.

  12. Misschien komen die twee (Apple & Microsoft) nog eens echt bij elkaar om er samen een heel mooi systeem van te maken.
    Iets dat ik al een paar jaar zag aankomen; gezien toedertijd de overeenkomst van QuickTime.

  13. bing zuigt, niet doen dus!

  14. het zou ook zonde zijn als maps van de iphone afgaat. zeker nu streetview erbij zit

  15. In Safari zit ook Yahoo standaard. Ik denk dat Bing er gewoon als optie bij gaat komen, en dat is niet verkeerd, toch?

  16. @Miti96:
    Apple en Microsoft werken al jaren samen op verschillende gebieden. Toen Apple nog geen eigen browser had was Explorer ook de standaard browser op de Mac. Elke versie van Office komt ook nog steeds uit voor de Mac. Windows Live heeft zijn eigen widget voor de Mac. MSN is er in een Mac versie, weliswaar een hele oude versie maar toch. Aan de andere kant heb je iTunes en Safari voor Windows.

  17. Ik stel voor een klacht bij Nelie Kroes in te dienen

  18. Lees ook even het hele artikel op Businessweek. Google en Apple zijn in een keiharde concurrentiestrijd verwikkeld waarbij Google steeds sterker wordt, lijkt het wel. Hebben jullie al die ads voor Chrome in de bushokjes gezien?

  19. @gserban, waarom geen Android voor jou dan?

  20. Noooooooo!

  21. of apple begint ook een eigen zoekmachine..

  22. sure, ineens volledig andere boeg gooien. Waarom gmail er niet vanaf smijten en hotmail derop zetten. En in de eventuele iSlate geen iWorks maar standaard office 😀

  23. dat gebeurd alleen in China 😉

  24. wat zeuren jullie veel toch.. het is maar een optie je kan het altijd wijzigen in iphone…

  25. Ik ben dol op de iPhone begrijp me niet verkeerd maar af en toe vindt ik Apple toch zo’n arrogant bedrijf.

  26. En wat als Apple dit alleen doet voor de chinese markt?
    Google gaat zich daar misschein volledig terugtrekken, dus zullen ze ook wel niet meer op de iPhone aanwezig willen zijn, of komt Apple in het geding als ze nog steeds Google apps op de iPhone zetten.

    Misschien dat het zich slechts tot de chinese markt beperkt.. laten we het hopen 😉

  27. Zijn we er uberhaupt zeker van dat er snel een 4.0 uitkomt ???

  28. Zou het iets te maken hebben met de strijd die Google wel aan gaat met de Chinese censuur, waar Apple braaf meebuigt met dat regime?

    Apple -1
    Google 1

  29. Gaat dan toch maar eens kijken naar een nexus One…..

  30. De soep wordt niet zo heet gegeten enz.
    Je blijft de keuze houden om via je instellingen google weer als standaard in te stellen zoals je dat nu bij W7 ook kunt doen met browser en zoekmachine.
    Daarnaast blijft alles van google gewoon beschikbaar voor de iPhone ook al komt Apple met eigen alternatieven. Enige verschil is dat je de gewenste alternatieven uit de app store zult moeten halen of als snelkoppeling op je iPhone zetten. Apple zal echt niet zo stom zijn om google producten van de iPhone weren, geeft een boel slechte publiciteit en kost ook klanten die dan zeker voor android kiezen en dat willen ze vast niet.

  31. Ten eerste denk ik dat dit een initiatief is van MS en niet per sé van Apple. MS wil graag meer marktaandeel van Bing creëren een optie op de iPhone is dan ook logisch. Ze zullen daarbij vast een zak met geld meenemen.

    Ten tweede hoeven we ons echt niet druk te maken. Het zou misschien best kunnen dat Bing de standaard optie is, maar via Instellingen > Safari kun je nu al bepalen welke zoekmachine je wilt gebruiken. Dus je kunt straks heel eenvoudig Google weer als standaard instellen. (Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Apple Google helemaal van de iPhone verwijderd.) Alle moord en brand die hier geroepen wordt is dus overbodig.

    Ten derde is het misschien niet eens zo fout. Toegegeven, Bing is ondanks alle mooie woorden, fancy features en pr van MS, niet zo’n geweldige zoekmachine als ze zouden willen. Maar we moeten ook langzaam aan maar eens inzien dat Google ook een beetje veel big brother aan het worden is die vindt dat privacy niet zo belangrijk is. Dat Google per definitie god is en MS de duivel is erg zwart wit.

    En ach, waarom niet een extra zoekmachine als optie. Zo schokkend is dat toch niet. Geeft de gebruiker alleen maar meer keus. Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat je als gebruiker élke zoekmachine moet kunnen toevoegen.

  32. Origineel geplaatst door Rob
    Het lijkt mij een erg slechte zaak als Apple en google uit elkaar gaan. De google zoekmachine is natuurlijk de enige echte zoekmachine. Maar ook maps en youtube vind ik erg fijne apps. Met name de integratie van maps waardoor je elk adres meteen kunt opzoeken op de kaart vind ik ideaal. Apple zou erg aan usability inboeten als dit allemaal zou verdwijnen.
    Reactie aangepast.

    Idd (kinderen, nu geen ruzie meer maken, anders mogenu jullie niet meer buitenspelen…)

  33. Ik snap niet wat iedereen toch een probleem maakt van die zoekmachines. Het is dat ik gewoon gewend ben om google.nl in te typen als ik ergens naar zoek, maar als ze me door zouden sturen naar bing.nl dan vind ik het ook prima. Zolang ik maar vind wat ik zoek.

  34. Origineel geplaatst door iBoss
    @gserban, waarom geen Android voor jou dan?

    heb ik ook

  35. Mocht Microsoft willen.. Wat is Bing nou? En wie gebruikt het? Ik heb het nog nooit gebruikt en verwacht ook niet het te gaan gebruiken.. Ik heb google vanaf het begin gebruikt en vind het nog steeds de beste… Maargoed we zullen zien.. Het zal iig een domme zet zijn als Apple dit doet…

  36. Origineel geplaatst door Arelax
    Ik ben dol op de iPhone begrijp me niet verkeerd maar af en toe vindt ik Apple toch zo’n arrogant bedrijf.

    Dit heeft niets te maken met arrogantie (al is die beschuldiging op zich niet zo vreemd), maar met concurrentie.
    Waar Apple zijn vleugels uitgeslagen heeft van Macintosh en OS 9 + X naar muziek en film (iPod) en telefonie en internet en gaming (iPod Touch/iPhone) doet Google nu hetzelfde: van search naar mail, opslag, office (Google Apps) en nu ook naar telefonie (Nexus One, Android OS). Google vist dus steeds meer in dezelfde vijver, en dat doet Google niet per ongeluk.
    Logisch dus dat beide bedrijven hun wederzijdse afhankelijkheid willen verminderen. Dat Apple dan met Microsoft gaat samenhokken, is op zich niet vreemd. Hoewel Apple het beeld mede-gecultiveerd heeft, bestaat de animositeit tussen Apple en Microsoft voornamelijk in de hoofden van Apple-freaks: beide bedrijven hebben in het verleden al meermaals laten blijken elkaar nodig te hebben danwel te accepteren.
    En wat betreft het beeld van Microsoft als Big Brother en blablabla… Google heeft die positie allang overgenomen. Als een bedrijf het lef heeft om een markt als de Chinese te laten voor wat het is, dan kun je erop rekenen dat het die markt niet nodig heeft. Google is voor de jaren nul wat Microsoft (in perceptie) voor de jaren 80/90 was.

  37. @Pete:

    alleen al door een zoekmachine. Zo die is wanhopig! 😀

  38. Wat een Microsoft-fobien hier zeg.

    Dus als je verplicht Google door je neus geboord krijgt is het goed. En als je verplicht Bing door je neus geboord krijgt is dat slecht.

    Wat is het verschil?!

  39. Ten eerste zat Microsoft toch al langer in het vaarwater van Apple of andersom.
    Ten tweede, wat boeit het mij. Je kan toch je zoekmachine zelf instellen. Gewoon naar instellingen en daar weer Google aantikken.
    Ten derde, Apple heeft Bing toch uit de appstore verwijderd?

    Achja we wachten af

  40. LOL, iedereen boos. Dit is maar een gerucht – we zijn ook niet naar de maan geweest. Anderzijds, kan Bing niet meer vinden in de Appstore via de iPhone…

  41. Haha, ik geloof niks van dit gerucht.

  42. Wat een commotie om niks. Inplaats dat Google als standaard zoekmachine staat er Bing. Je kan nog gewoon kiezen voor Google en dat is de enige verandering.

    Echt iets wat verschrikkelijk is en echt niet kan. Het gaat nog niet eens over Bing maps inplaats van Google maps, wat eigenlijk jammer is.

  43. probleem voor apple is simple ‘Android’ , met het eerst iphone was daar geen gooole toestel maar nu wel , en elke app met het naam google is een reclame voor android , als het nexus one is 2x sneller ( volgende maand bij vodafone te koop ) is het een probleem voor apple , windows phones zijn een ander markt dan apples iphone dus geen echte probleem voor steve jobs maar google wilt een toestel beter dan apples iphone , nexus one is helaas beter , alle klachten over browser zoom zijn in nederland niet ( alleen in het vs , met apples patent ) werkt hetzelfde als apples iphone , dus i zie apples reden om google weg te doen maar jullie kun altijd bookmark google

  44. Alle ptoducten van google is gewoon zo slecht. Dus misschien wel beter dat we bing krijgen.

  45. Nee, nee, nee! Bing als standaard en Google als altanatief zoals nu Yahoo is prima, maar weg? Nee!!

  46. Weet iemand toevallig in welke map van de iphone de zoek instellingen staan?(zal toch eigenbestand hebben dat vervangen wordt als je van systeem taal wisselt)

  47. Ik hoop dat dit dus echt NIET doorgaat, met Bing vind ik nooit wat ik zoek.
    Met Google altijd, dus nee ik blijf en wil liever bij Google als zoekmachine…

  48. Heb hier maar 1 ding op te zeggen:
    NEEEEEE!!!
    Nu is het het beste uit twee werelden, maar dan zou ik moeten kiezen. Er zijn alleen maar verliezers.

  49. Apple kan best grbruik maken van Microsoft producten maar als zoekmachine liever google

  50. NEE! Alles wat ik doe voor mezelf online gebruik ik Google voor. Google Maps, Gmail, Google Docs, Picasa, enzovoorts. Hou Google!

  51. Zodra hij er op komt gooi ik hem er direct weer vanaf. Ik moet niets hebben van Microsoft.

  52. Bing is in mijn ogen een prima zoekmachine, ondanks dat m’n voorkeur naar Google uitgaat. Jammer dat Bing Mobile spuuglelijk is 😉

  53. Waarom komt Apple zelf niet met een zoekmachine?

  54. Aha, dus we gaan 27 januari de onthulling van Apples nieuwste zoekmachine zien!! Dat is hun laatste creatie 😉
    Verder: ze moeten doen wat ze niet laten kunnen, zolang ik maar kan kiezen…

  55. Origineel geplaatst door ABC
    Bing is in mijn ogen een prima zoekmachine

    Excusez le mot, maar Bing is ruk. En Bing mobile is nog meer ruk.
    Bing mobile geeft je bij een zoekopdracht een lijst met 2 resultaten, 3 afbeeldingen en een link naar nieuws.
    Zoek je bijvoorbeeld op iPhone krijg je als resultaat:
    – de Apple pagina over iPhone en de website iphoned.nl
    – een plaatje van een Siemens telefoon (???) en twee van een iPhone
    – nieuws uit de Telegraaf over Geert Wilders

    De iphoneclub wordt niet als nieuws gezien (MS bepaald welke bronnen nieuws zijn) en staat als 11e in de gewone zoekresultaten.

    Zegt mij genoeg.

  56. Bing heeft wel een handigere afbeeldingzoeker! (

  57. Debk dat het hooguit de lijst erbij komt met bing maar niet als default dat zo erg dom zijn.

  58. Ehhh… Snelkoppeling met google in het beginscherm zetten en opgelost!

  59. @Jeroen:

    Omdat je soms gewoon moet kunnen toegeven dat een markt vol is. Google heeft die markt verovert, het heeft geen zin om daar te willen concurreren. Hetzelfde met de ipod op de mp3 markt.

  60. Origineel geplaatst door Theo
    Hebben jullie al die ads voor Chrome in de bushokjes gezien?

    ja heb ik gezien. Alleen niet begrepen want die hele lappen tekst die ze er op hebben gezet zijn echt niet te lezen als ik met m’n auto langsrijd

  61. Ik ben wel blij dat Google enigszins onder vuur ligt. Het produceert geweldige diensten, maar met de privacy nemen ze het niet zo nauw.
    Van mij mag er een keer een flink onderzoek komen naar misbruik van privacygegevens door Google.
    3 jaar geleden een documentaire over Google gezien en hun privacy misbruik ivm reclame doeleinden en ik denk met de nieuwe generatie google diensten dat dit alleen maar erger wordt..

  62. Haha googlen met Bing. Grapje zeker? Desnoods houden we 3.1! Microsoft op Apple. Ben blij dat ik er eindelijk vanaf ben!

  63. Ik snap de argumenten niet echt,
    Google heeft zijn eigen telefoon, windows ook.
    Google heeft eigen bestuurings systeem, windows ook.
    Google heeft eigen mobiele os, windows ook.

    Die argumenten zijn dus ook voor windows te gebruiken, hoop dat het google blijft

  64. Een foute vroege 1 april grap zeker.

    ALs het al waar is, lijkt me dat deze naast Google aanwezig zal zijn.

    We zullen het zien.
    Hoop dat het niet waar is.

  65. Wat dacht je van YouTube dat zal altijd blijven

  66. Origineel geplaatst door Rob
    @Jeroen: Omdat je soms gewoon moet kunnen toegeven dat een markt vol is. Google heeft die markt verovert, het heeft geen zin om daar te willen concurreren. Hetzelfde met de ipod op de mp3 markt.

    Wow, wat een redenatie…
    Waarom zouden we dan ook nog andere OS-en accepteren als Windows?

    Wat mij betreft is dit een prima initiatief.
    Een beetje concurrentie voor Google kan geen kwaad. En buiten dat: de Bing zoekmachine werkt erg prettig.

  67. Microsoft is een concurrent, maar wel eentje waarmee ze afspraken kunnen maken over mobile search.

    Apple wil geld verdienen met mobile advertising, maar heeft een search engine nodig om ads te tonen. Google zal hier niet in meegaan, Microsoft wel.

    Resultaat is een win-win: Microsoft wordt groter in Search, Apple wordt groter in Mobile Ads.

    Dit gaat ook over de tablet en evt zelfs alle Apple computers (met Safari).

  68. NEE! Ik wil niet met Microsoft-producten werken

    Als Bing toch toegevoegd wordt, dan als optie !

    Ik vind dat Microsoft een hele irritante visie heeft om reclame te maken, gadver wat erger ik mij hier groen en geel aan !

  69. Ik vind het een beetje vreemd dat er enorm veel zijn die echt overdreven fanatiek tegen Microsoft zijn, bijna tot het irritante af. Feit is wel dat als Microsoft er niet geweest zou zijn, dat Apple en andere in deze sector nooit zover gebracht zouden hebben, hoe belachelijk het ook mag klinken. Microsoft heeft ook niet voor niets een enorm groot marktaandeel als het om bestuursystemen aan komt en velen zullen zeggen omdat het komt omdat ze naar een monopolie streven of computerconstructeurs hun OS opdringen… Dat Microsoft met de jaren heen veel concurentie heeft weten op te slokken hebben ze ook te danken doordat ze telkens groter zijn weten te worden en vooralsnog bestaat er geen ander commercieel bestuursysteem dat Windows kan vervangen (zelfs Linux niet). Microsoft weet telkens wel te innoveren en stimuleert daarbij ook concurentie en omgekeerd.

    En hoe kinderachtig de meesten ook klinken, het gebruik van bing is toch het einde van de wereld niet? Je kan nog altijd naar google in de Safari browser surfen om van daar uit te googlen en voor het gemak, tag de webpagina van google bij je favorieten, vind je hem nog gemakkelijk terug..

  70. Zou ik als gebruiker zelf mogen bepalen welke zoekmachine ik wil gebruiken ?

  71. Man, this sucks. It makes sense, but it sucks. I love Google, and I know I deteste Bing. It’s just not Googley enough.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.