Reacties voor: Gerucht: Apple wil navigatiebedrijf Waze overnemen

Apple zou interesse hebben in een overname van Waze. TechCrunch heeft geruchten gehoord, maar heeft het wel zin?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. God laat ze Waze AUB niet overnemen. Ik gebruik Waze vooral op m’n android. Het zou een ramp zijn als Waze verdwijnt en een Apple product wordt.

    Ik denk ook dat een onzinartikel is. Ik denk eerder dat ze gewoon doorgaan met tom tom en dan beter implementeren.

  2. Zoals al omschreven: Gerucht.

  3. Als apple waze overneemt zal ik waze nooit meer gebruiken.. Want je kent Apple wel DUUR!

  4. Ik denk dat ze het goed kunnen gebruiken, maar meer als integratie in Apple Maps. Via Waze kunnen gebruikers zelf nieuwe wegen toevoegen, wanneer ze niet bestaan op de kaart. En ze kunnen flitsers doorgeven. De kaartdata zal wel niet gebruikt worden. Daar zou TomTom toch een betere oplossing voor zijn.

  5. Apple maps maakt toch gebruik van de data van TomTom?

    Ben sowieso geen fan van TomTom; hier in NL en de rest van west Europa werkt TomTom goed maar ga je richting oost Europa is de “dekking” van de kaarten behoorlijk onder de maat… Heb het een aantal keren gehad ook met Apple maps en ben toen overgegaan op Navigon. Die kaarten zijn echt goed. Ook de kaarten van Foursquare zijn goed… Als Apple slim is stappen ze af van TomTom…

    Maar goed, da’s mijn mening…

  6. Laten we het hopen! Apple maps is (nu nog) de grootste flop van Apple ooit!

  7. Apple maps R.I.P. dus, ze kunnen het niet zelf dus kopen maar. verlengen bij Google was beter geweest.

    Apple: we gaan voor kwantiteit

  8. @civman: Nou zó rampzalig is Apple maps nou ook niet hoor!

  9. Neeeeee, laat ze afblijven van Waze!!!! Waze is zo leuk omdat het zo open is, kaarten eenvoudig aanpassen etc. Apple kennende gooien ze alles op slot en dat komt Waze niet ten goede. So keep fingers crossed…. Mss is Garmin een goede kandidaat…. Gebruikt toch niemand 😉

  10. Waze is social media speelgoed,en geen echte navigatie app, echt een waardeloos product, dat hooguit tot op straat niveau kan navigeren, maar zelfs dat is vaak te veel gevraagd.TomTom is echt veel beter.

  11. @Pete: exact. er zijn tegenwoordig veel mensen die af en toe een blokje om lopen. tomtom is echt een heel ander niveau, echte navigatie. dat kan ik van waze met de beste wil van de wereld niet zeggen.

  12. @Pete: Jij hebt Waze duidelijk nog nooit écht gebruikt. Ik gebruik Waze dagelijks en werkt erg goed. Zowel in Nederland als in Europa.

  13. Je hebt maar 3 bedrijven in de wereld die over kaarten beschikken: Google (samenwerkend in Android), TomTom/TeleAtlas (recentelijk samenwerkend met Apple), en Nokia/Navteq (samenwerkend met Microsoft).

    Ieder ander bedrijf (van Navigon tot Garmin) koopt hun kaart data bij deze partijen. Je hebt ook nog OpenStreetMaps (waar Waze gebruikt van maakt), maar dat is nog veel te gebrekkig.

    Dus ik snap niet zo goed wat ze met Waze willen eigenlijk?

  14. Betere kaartinfo??, laat me niet lachen!!
    Alleen bij mij in de buurt al drie missers waarvan één ernstige in de eerste twee kilometer, en de situatie is de laatste 7 jaar niet veranderd.

  15. Ligt het aan mij of ben ik de enige die nog schrikt van bedragen als 500.000.000 voor een (mogelijke) overname van een kaartenbedrijfje?

  16. Origineel geplaatst door Pete
    Waze is social media speelgoed,en geen echte navigatie app, echt een waardeloos product, dat hooguit tot op straat niveau kan navigeren, maar zelfs dat is vaak te veel gevraagd.TomTom is echt veel beter.

    Waze brengt mij anders wel tot exact voor de deur en dat is niet zo simpel in mijn straat met allemaal vrijstaande huizen. Navigon doet dat trouwens ook perfect.

  17. Origineel geplaatst door Liebrand
    Je hebt ook nog OpenStreetMaps (waar Waze gebruikt van maakt), maar dat is nog veel te gebrekkig.Dus ik snap niet zo goed wat ze met Waze willen eigenlijk?

    Waze maakt geen gebruik van OSM, maar heeft zijn eigen (door gebruikers ingevoerd) kaartmateriaal. In vele landen (waaronder UK, VS, Italie, Hongarije en Nederland) is het kaartmateriaal van dusdanig hoge kwaliteit dat het simpelweg beter is dan het aanbod van andere commerciele partijen (en ontzettend flexibel).

    Hier een vergelijking tussen de verschillende partijen door gebruikers.

  18. @speeskees: Klopt ook niet wat jij zegt. Waze maakt gebruik van TIGER map data (zie FAQ op Waze website), wat data is die inmiddels ook geïmporteerd en gebruikt wordt binnen OpenStreetMaps.

    Dus het verhaaltje dat Waze alles zelf verzamelt is natuurlijk ook onzin, want de groffe lijnen van alle wegen en ondergronden hebben ze gewoon al.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.