Gerucht: Apple wil navigatiebedrijf Waze overnemen

Apple zou interesse hebben in een overname van Waze. TechCrunch heeft geruchten gehoord, maar heeft het wel zin?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-maps-warpEen paar maanden geleden leek TomTom wel een geknipte overnamekandidaat voor Apple. TomTom zou een einde kunnen maken de misere die Apple Maps heet. Een Rabobank-analist kreeg er lucht van en schatte de kans op dertig procent. Nog geen maand later zou Apple alweer het oog hebben laten vallen op een ander bedrijf, Foursquare. En vandaag is het alweer tijd voor de volgende gefluisterde overname: navigatiebedrijf Waze. TechCrunch hoorde de geruchten over een Waze-overname en ziet er wel wat in. Waze is een interessantere overnamekandidaat dan Foursquare: betere kaartdata en een app waarmee je echt kunt navigeren.

Er zit 67 miljoen dollar investeringsgeld in Waze. Veel minder dan in Foursquare, die na investeringen van 71 miljoen dollar opnieuw bezig is met een financieringsronde. Apple zou meer dan 500 miljoen dollar moeten neertellen voor locaties van restaurants, café’s en dergelijke. Dat is niet waar Apple momenteel om zit te springen om Apple Maps beter te maken.

Waze lijkt op het eerste gezicht een betere investering. Waze is al aardig populair in Azië, het Midden Oosten en andere gebieden waar Apple’s kaartenoplossing moeite heeft om de juiste informatie te tonen. Maar is nóg meer kaartdata wel wat Apple nu nodig heeft? Of hebben ze juist behoefte aan ervaring om al die data om te zetten naar een zinvolle, bruikbare kaartoplossing?

TechCrunch heeft nu aangegeven dat een eventuele deal tussen Apple en Waze (voorzover daar sprake van was) NIET doorgaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2013, 22:53
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.